Hej!

Tänkte visa er ett projekt här hemma som börjar bli klart. När vi nyligen flyttade runt och byte rum med varandra i huset blev det ett rum över. Ett av barnen har haft det men det kändes för litet och han behövde en annan större säng som inte hade fått plats i det lilla rummet. Nu såg jag min chans till en “walk in” garderob jag bara drömt om.

Jag började kolla upp priser på garderobsinredning på olika företag som tex ikea, bygg hemma, skånska byggvaror osv. Priserna var alldeles för höga och det var inte tanken att det skulle vara så kostsam inredning i ett rum där mesta dels jag själv ska vistas i. Men självklart ville jag ha ett fint utseende ändå. Ofta gör man saker och ting mer komplisserat än det behöver vara det blir lite omständigt. Vad jag har lärt mig och anammat med åren är keep it simple, håll det enkelt. Vi körde till brädgården och investerade i vita långa spånskivor, konsoller, vita rundstavar med hållare till och vit lackfärg. Hyllorna platsbyggde vi och målarfärgen användes till en gammal byrå i björkfaner som fick ett nytt liv med lackfärgen.

Det fanns redan en befintlig garderob med skjutdörrar, en med spegel på och en mörkgrå heltäckningsmatta i rummet.

Med enkla medel och låg budget ser ni resultatet nedan.

Ikea-byrån är säkert tio år gammal och var i björkfaner, i all enkelhet målade jag om den med en vit lackfärg. Den stora spegeln har stått oanvänd länge i vår källare. Den är ett arv från min farmor, jag fick den för många år sedan. Den var i tungt mörkt träslag som jag sedan spraymålade i en guldig färg. Bakom spegeldörren finns ett garderobsutrymme till.

img_3663

Vi platsbyggde hyllor och hängare som investerats på Beijer. Ett betydligt billigare alternativ till färdig garderobsinredning. Den stående hyllan har jag haft på min salong tidigare. På denna sidan av rummet valde jag att hänga klänningar, kjolar, kavajer och byxor allt som man har till festliga tillfällen eller när man ska klä upp sig.

img_3650

Som ni ser har jag har delat upp kläderna i vardag och fest/fint. På denna väggen är det byxor, toppar och en del skor och boots. Här kan man se att min stilkaraktär ligger åt den Tuffa, mycket jeans, linne toppar, jackor och boots.

img_3664

img_3651

Köpte det lilla brickbordet för endast 159kr. Den fina gula korgen har jag fått av min syster, här i la jag lite scarfar och hängde klämmor och annan hår dekoration på.

img_3653

Nu saknas det bara gardiner (tänkte mig guldbeige och en mässing färgad gardinstång) och någon fåtölj eller pall eller något liknande men det är det inte så bråttom med. Nu har jag satt upp en regel för denna garderob, ett nytt plagg IN ett gammalt plagg UT. Det är väldigt lätt att proppa in för mycket när det finns så mycket plats. Hur tänker du när du handlar nytt? Rensar du ut något gammalt då?

Kram kram Tina