Grön jacka  Vinröd jacka  Röd jacka

Inlägget innehåller affiliateslänkar.

Hörde mina stylistelever tissla och tassla igår om att köpa vinterjacka. What redan?? September har ju bara börjat.

Jag hade min trench och tyckte att det var alldeles lagom och hoppas att den är lagom ett tag till. Vinter är jag i alla fall inte intresserad av än. Men det är kanske dax att se över vad som behövs vad gäller ytterplagg i vinter.

Vinterjacka tillhör basplaggen och är ett typiskt plagg som man bör köpa med hög kvalitet och tänka efter vilket behov man har av detta plagg. Trots allt är det ju det plagg vi använder och sliter mest på över den längsta perioden. Så börja med att identifiera ditt behov innan du lägger en massa pengar på denna sortens plagg. Behöver du kanske en riktigt varm jacka med lite längd som skyddar och värmer mer av din kropp pga att du är utomhus mycket? Sitter du kanske mycket i bilen/annat fordon i jobbet? då kan det vara smidigare och passar bättre med en kortare variant. Eller ska den tåla väder och vind? osv. Köper du rätt jacka utifrån förutsättningarna, kroppens proportioner och med bra kvalitet kan du ha glädje av jackan i många år (om du vill).

Men fram tills det är dax för den tjocka jackan föreslår jag att du jobba med lager på lager så länge som t.ex. trench med något stickat under och en snygg scarf/halsduk. Eller varför inte tunnstickad cashmerepolo till dina kavajer.

Kram kram Tina G