Hej hej Fredag och alla läsare!

Oj oj vad jag har väntat på att våren ska anlända. Hade planer på att göra ett inlägg om vilka eller vilken kjollängd som smickrar bäst och ville vänta tills det var varmare ute och lättare att dressa kjolen. Det går visst inte att vänta på våren i år utan det får bli kjol med strumpbyxor ett tag till.

Kan inta alla ha alla längder på kjol? Det kan man väl om det känns bra men det finns vissa riktlinjer för vad som passar mer eller mindre bra. Det handlar om kroppens proportioner om du har korta eller långa ben i förhållande till din överkropp eller kanske du behöver ta hänsyn till hur hög eller låg midja du har. Följer du vett och etikett tänket så spelar även åldern roll för vilken längd som är passande.

Är du styrd av mode och trender så kan det vara svårt vissa år att hitta kjolar som sitter bra eller som ser bra ut.

Generellt gäller kjollängd precis ovanför knäet till dig som är lite kortare. Har du korta ben i förhållande till överkroppen satsa då på en kjol med lite högre midja.

Till dig som är lång fungerar det med kjollängd under knäet eller vadlång. Med denna längden kan det visuellt se ut som benen blir kortare därför krävs längre benlängd.

Hellång kjollängd kombinerar du som är kortare allra bäst med liknande färg på resten av din outfit för att ge ett längre intryck. Till dig som är lång passar det däremot bättre med en topp i avvikande färg för att visuellt bryta av längden.

Sist och minst den kort-korta (halva låret) kjollängden blir bäst med kraftigare strumpbyxor och lägre klack för att inte få ett alltför “vampigt” utseende, som det lätt kan bli med tunna strumpbyxor och hög klack till.

Jag har valt att titta på mönstrade kjolar i alla längder bara för att det var roligare och mer inspirerande. Vad du ska tänka på när du väljer mönster är att du lägger ett visuellt fokus där. Om du inte vill ha fokus neråt välj hellre en enfärgad kjol.

Kort-kort kjol med mönster hittar du HÄR

Knälång kjol med mönster hittar du HÄR

Vadlång kjol hittar du HÄR

Hellång kjol hittar du HÄR

Hoppas du har fått lite inspiration för att hitta “rätt” längd på kjol till din kroppsproportion. Testa gärna genom att prova i butik alla längder på kjol ta sedan foto på dig i spegeln och jämför kjollängderna hemma i lugn och ro innan du köper kjolen.

Önskar er alla en solig och skön helg

Kram kram Tina G