Runda bågar i varm nyans

Hejsan alla bloggisar! Att välja glasögonbåge kan vara något av de jobbigaste valen att göra. Med tanke på att bågarna ska hänga med ett antal år och är en kostsam historia är det inte läge att göra felköp.

Hur kan man då tänka. Själv är jag av uppfattningen att det bästa är att spegla de egna dragen av färg och form i ansiktet. Med andra ord har du rundade drag gäller båge med rund linje det kan t.ex. var helt runda, ovala eller pilotform. Har du däremot mer raka drag i ansiktet så gäller kantiga bågar tex rektangulära. Färgen är också viktig då du behöver förhålla dig till är du varm eller kall, ljus eller mörk? osv.

Några av mina kunder som har runda ansiktsdrag har ändå haft svårt att tänka sig den runda formen på bågar. Då kan jag rekommendera att titta på bågar som är mer kantiga i den yttre linjen/kanten men har en rund form i den inre linjen/kanten.

Det är så klart fler faktorer som spelar in för att hitta den perfekta bågen det kan vara frågor som hög eller låg näsrygg, uppåt riktad eller neråt riktad ögonform, Ansiktsbredd, vart på sidan av bågen sitter skalmen osv.

Dagens form att leta båge i var åt de rundare/mjukare hållet med en varm färg men inte för mörk då det kan uppfattas hårt och ge skuggor till en ljusare hud. När lilla mamsen var inne på synundersökning kollade jag ut lämpliga bågar som hon skulle prova när hon var klar. Under tiden jag väntade kunde jag inte låta bli att lyssna på andra kunder och deras dilemma inför valet av “rätt” båge. Nästan så jag höll på att rycka in och hjälpa till, hi hi hi. Medan andra valde bågar hur länge som helst tog kanske oss ca 15 minuter att hitta rätt båge när hon väl provat de jag valt.

Hör av dig om du behöver hjälp med ditt val!

Kram kram Tina G