Återigen tänkte jag idag när jag klädde mig på hur mycket det gör att sätta till en eller flera basfärger i sin outfit, för ett mer färdig klätt uttryck. Idag skulle jag bara iväg o fixa nya naglar och göra klädspaning till en shopping kund jag har imorgon (kommer bilder på det om jag får för kunden). Där av inga fancy kläder.

Så här har jag nu bytt om i omgångar och tänkte visa er med olika bilder vad basfärgen kan ha för betydelse i en outfit. Vet att jag tjatar om basfärg i mina inlägg och att det kan vara svårt att visuellt bilda sig en uppfattning. Satte ihop olika färgkombinationer med och utan basfärg för en bättre uppfattning av hur det kan se ut. Lite åt före och efter bilder.

Beroende av om du är varm eller kall är det olika basfärger man har. Jag är varm och ljus så i min skala är det varm brun, beige, navyblå o camel där alla ligger lite ljusare.

En Ljus o kall person har då kall grå, marinblå, brun och beige som ligger lite ljusare. De som är djupa i sina färger har rimligen djupare nyanser på sina basfärger. Även där skiljer det på varm och kall.

Vad jag kan visa er är den varma skalan eftersom jag lever som jag lär och har endast varma basfärger som speglar min hud, hår och ögonfärg i garderoben. Ibland kan det vara så enkelt att man bara sätter till en scarf, bälte eller halsband i basfärg för bättre helhet.

Tyvärr blev ljuset i bilderna inte rättvis men hoppas ni får en bättre bild av skillnaden mellan med eller utan basfärg i klädseln.

Önskar er en skön dag!

Kram kram Tina G