Basgarderob och nyckelfärger

Hej hej! Sommarvärmen fortsätter i samma anda men snart är det dax för de flesta att komma tillbaka till sina jobb. Vips innan vi vet ordet av är hösten här och allt tillbaka i det vanliga tempot.

Innan du är helt uppslukad av rutiner och jobb kan det vara läge att så smått börja fundera och planera din höstgarderob. Håll med om att det kan vara skönt att ha den biten klar?

Tipset är att börja redan nu i lugn och ro checka av basgarderoben. Kolla över i vilket skick byxor, kjolar, kavajer, skor och ytterplagg är i innan du investerar. För att göra shopping och investeringarna enkelt kan nästa steg kan vara att tänka igenom vilka färger och nyanser du vill satsa på som matchar till dina basfärger i din basgarderob.

Höst färgerna brukar gå över i djupa och varma nyanser och ofta är det vinröd, senap, oliv och rost som är lättast att hitta i butikerna.

Enligt mode och färginstitutet Pantone är det de 10 härliga nyckelfärgerna nedan (bild 1 & 2) ihop med de 5 basfärgerna (bild 3 & 4) som gäller för hösten 2018. Är inte just dessa nyanserna rätt för dina färger hittar du enkelt de närliggande nyanserna i din färgpalett och väljer bland dom.

Lycka till med din höstgarderob

Kram kram Tina G