Det är skillnad på stilar från kultur till kultur. För att ta ett exempel, Den dramatiska stilkaraktären i Sverige är långt ifrån så exentrisk som jag stöter på här i Spanien. Generellt dras Den dramatiska stilen till färger, mönster, markerade linjer och mycket detaljer som i accessoarer när det gäller både outfits och hårstyles. Spanjorerna som är denna stil preferens lever verkligen fullt ut denna stil. Mycket färg, mycket mönster och mycket “bling”. En stor skillnad med den svenska dramatiska personen är kanske i första hand återhållsamhet vad gäller färger ( det blir gärna svart) samma kan nog gälla mönster och accessoarer. Här i Spanien upplever jag det betydligt lättare att utskilja de olika grundstilarna på folket än i Sverige, där smälter det mer ihop.

Vad beror detta på?

En tanke jag har är klimatet, värmen v.s kylan. Om jag utgår från mig själv så känner jag  att solen mjukar upp mitt sinne och min kropp den inspirerar mig, jag blir mer utåtriktade och därmed vågar jag mer.

Jag är en frusen själ vilket leder till att i Sverige är jag mest inomhus.Då är det mycket lättare att jag blir mer introvert och träffar inte lika många människor att ta inspiration av. Det är så lätt i det läget att tanken/ sinnet gör att man vill smälta in mer man vågar inte riktigt sticka ut på samma sätt.

Nu är det snart dax att dra sig tillbaka till Sverige, det ska bli riktigt roligt att komma igång med höstens mode och att få jobba utifrån det svenska tänket ett tag. Men jag ska försöka behålla den varma utåtriktade känslan här ifrån Spanien så länge det bara går.

Spanska stilbilder med dramatiskt inslag.

1462534065752123598 dramatiskslide1 dramatiskslide8 dramatisk