God Tisdag alla bloggisar

Inlägget innehåller affiliateslänkar
Som jag skrev härom dagen fick jag en fråga från en av mina följare här på bloggen. Idag tänkte jag ta mig an denna fråga för att komma med lite konkreta tips. Så här löd frågan/frågorna:


“Hej Tina! Tänkte bara höra om du kan ge lite tips på klänningar som kan funka för någon som nästan aldrig går klädd i klänning. Vad bör man tänka på vid köp av klänning och vilka skor kan passa till om man trivs bäst i gympaskor. Kan detta vara något du kan skriva om? Ha det bra! Mvh Lotta”

Varför man inte använder eller faller för klänning handlar nog I grund och botten om vilken stilkaraktär man tillhör. Att det upplevs svårt att känna sig hemma i klänning eller kjol har bland annat att göra med att några av stilarna drar sig med åt det maskulina hållet då faller det sig inte så naturligt att använda klänning. Den Klassiska, Naturliga och Tuffa stilen ligger mer över på den maskulina sidan medan den Romantiska och Dramatiska ligger över mot den feminina sidan. Man har sin grund i en av stilarna med drar sig kanske in i en annan stilkaraktär. Säg att du är den Naturliga stilen men drar in i den romantiska då kan det kännas helt okej med tex. klänning dock i rätt modell.

En annan bidragande orsak kan ha med sin längd att göra. Är man lite kortare kan det med klänning upplevas att man visuellt ser ytterligare kortare ut vilket gör det svårt att tänka vilken längd som passar. Även kroppsproportionerna spelar in.

Till dig Lotta och alla som vill ha klänning men tycker det är svårt,

Tänk enkelt!

Välj material som känns bekväma och till att börja med vänja dig utan en massa mönster, detaljer och dekorationer. Komplettera med en kraftigare strumpbyxa i liknande färg som klänningen så du skapar en helhet.

När det kommer till skorna så finns det massor av varianter och alternativ till gympaskon så man kan känna sig mer klädd när det krävs. Dessutom finns det idag mer dressade sneakers om det är det enda man vill ha. Till rätt tillfälle kan det se sportigt och fräscht ut med gympaskor till klänning.

Tänk på att rosa och liknande färger upplevs väldigt kvinnliga och feminina därför kan det till att börja med kännas bättre att börja med färger som blå, grön eller någon av de mer neutrala basfärger.

Har satt ihop förslag på bra klänningsmodeller och sköna skor som kan passa bra till.

Lycka till Lotta och alla andra som är sugen på att investera i klänning.

Lång text idag som jag hoppas har bringat lite klarhet till varför men också till inspiration


Klicka på länkarna ovanför varje collage så får du en bättre bild av kläderna och skorna.

Kram kram Tina G.
Vänster sida om klänningen dressar du upp dig med strumpbyxor till. Valde en strumpbyxa med kraftigare stickning då känslan blir mer likt byxor. Och varför inte en skön “sneaker” festligt klädd med paljetter till. Till fest tillfälle addera med smycken.

Höger sida om samma klänning är det vardags användning då klänningen får agera som tunika till jeggings och en med en känga till. Alternativt den blåa skon i mitten som är från märket Reiker som jag kan rekommendera till er som prioriterar bekvämlighet. Till vardagliga tillfälle sätt till en scarf/halsduk.


Klänning
jeansjeggingsskokängastrumpbyxaSlip ins (paljettsko)


Skjortklänning
klänning i mittenklänning till höger

Till skjortklänningen passar det bra och blir lite avslappnat med en enkel och skön känga till och minst 40 den i strumptjocklek

Till den gråa klänning hittade jag ett par stövlar med låg kilklack för mer kvinnlig känsla från märket Ecco (garanterat sköna).

Den blåa oversize klänningen (höger) blir det fräckt med den blå sneakern till som är lite mer kläd i sitt uttryck.


Kängor
stövlarsneakers