Den Klassiska stilkaraktären tillhör den stilrena människan med väl matchande kläder och med väl avvägda accessoarer. Gillar att allt är i perfekt kombination. Håret brukar oftast vara välskött i lite striktare utformning. Kavaj är ett nyckelplagg hos den klassiska stilen och kvalitet gäller före kvantitet.

Tänkte visa två uppsättningar som man själv enkelt kan göra som passar den klassiska kvinnan. Passar bäst till festligare tillfälle. Självklart kan man göra om och “stöka till” dessa frisyrer så de går att använda till vardags eller andra stilkaraktärer.

img_3473 Dessa verktyg och produkter är det enda som behövs för att skapa frisyren. 1 Arbetsspray, 1 gummiband, touperings/ slätkammnings borste, våg-klämmor och 2 hår-klämmor.

img_3446-collageBörjade med rakt hår och kammade in vågor och satte vågklämmor över kanten för att få en twist och inte bara en helt slät frisyr. ( man kan skippa vågorna)

img_3448-collage Föna, kamma och spraya vågorna. Jag använder Grazettes XL spray att arbeta i.

img_3451-collage Satte i lite extra hår för att skapa längre längd så det räckte att jobba i. Fäste ihop håret med ett gummiband i nacken.

img_3454-collageBilden längst ner till höger visar nästa steg, separera och trä igenom så det blir en valk med tofs (bild1). Vrid sedan upp och vik i resten av tofsen (bild längs upp höger) sätt fast topparna med klämma från varsitt håll.

img_3461-collageFärdigt resultat, slät knut i nacken och stora släta vågor i luggpartiet.

img_3464-collageVariera frisyren genom att addera ett hårsmycke, finns många fina att hitta i butikerna, mitt smycke är från Glitter.

img_3470-collageFör att få ett mer ledigt utseende på frisyren kan man lösa upp den genom att dra upp håret lite lätt i både knuten och ovanför.

Dessa verktyg och produkter är det enda som behövs för att skapa frisyren.

Frisyr nr 2.

img_3534 Till frisyren använde jag 2 gummiband, touperings/ slätkammnings borste, några hårnålar, två hårklämmor, arbetsspray och 2 hårnät i samma färg som håret.

img_3522-collage Börja med att dela in håret i två sektioner benan ska vara som en båge uppåt för att dölja benor. Slätkamma båda sektionerna med hjälp av spray och gör 2 tofsar som sitter lite snett mot varandra. Jag satte dessutom tofsarna mer åt sidan så det färdiga resultatet hamnar på sidan av nacken. Man kan placera tofsarna mitt back på huvudet också om man vill.

img_3525-collage Jag touperade tofsarna en aning för att få större storlek på knuten. Fäst sedan hårnätet med hjälp av hårklämma (bild 2) runt gummibandet och lägg i håret i nätet (bild 1).

img_3527-collage Dra den översta tofsen åt höger och fäst toppen med en hårnål runt den andra tofsens gummiband (bild 2) Dra den nedre tofsen åt vänster och upp runt det översta gummibandet fäst toppen med hårnål (bild 1)

img_3529-collage  Färdigt resultat med och utan dekoration. Knuten går att göra mindre om man placerar tofsarna och gummibanden närmare varandra och med mindre toupering än vad jag använde här.

Hårsmycken som jag använder i frisyrerna är köpta på Glitter men går säkert att hitta liknande i andra butiker.

Kram kram Tina