Dagstripp och fest på stranden

Hej hej! Spanien inläggen fortsätter här på bloggen så även i dag.

Igår styrde vi färden till Torremolinos. En stad som vi inte förrän nu haft någon anledning att åka till. Familjen vi firade midsommar med bor där och hade bjudit dit oss igår dels för att kolla Sverigematchen ihop. Trevligt sällskap och ny stad att besöka tackar vi gärna ja till.

Där såg det helt annorlunda ut mot där vi bor. När vi klev ut från tågstationen hamnade vi direkt ut på ett stort torg. Där fanns fullt med serveringar vart man än tittade en riktig samlings plats. Själva stadsdelen ligger uppe på en höjd där finns restauranger och en hel del butiker och känslan av stadsliv. För att ta sig till stranden är det trappor i slingriga vägar ner det finns även en hiss från toppen och ner dit som man kan mot en kostnad.

Stora härliga stränder som ligger i stora vikar även där fanns mycket serveringar och matställen.

Torremolinos är även känt för att vara en riktigt stor Pride stad.

På kvällen hamnade vi på en bar-restaurang där vi försökte heja fram Sverige till seger. Tyvärr vann inte Sverige och maten var ingen höjdare men vi hade en skön och trevlig kväll där vi även fick gatuunderhållning innan vi tog tåget tillbaka till vårt hem.

Eftersom det firas San Juan i Spanien kände vi att vi ville hinna ta del av detta. Kl.23.30 gick vi ner till stranden där det kändes som hela Torreblancas befolkning befann sig, gammal som ung. Alltså vilken folkfest vart vi än kollade längs stranden var det fullt med människor, det spelades musik, barnen spelade strandfotboll och det festades. Prick kl.24 radade de upp sig med ryggen ut mot månen och alla backade ut i vattnet samtidigt.

Idag väntar en lugn dag på stranden och eventuellt hälsar vi på våra vänner som bor en bit upp från oss.

Ha en fortsatt skön söndag alla bloggisar.

Kram kram Tina G