Igår hade jag stilkonsultation med en trevlig kvinna. Det kan vara det bästa med mitt jobb att jag får träffa så många härliga människor. I stilkonsultationen gör jag mätningar av kroppens proportioner varav en del är att se om benlängden är i balans med överkroppen. Allt detta för att klienten ska kunna klä sig så kroppen åtminstone visuellt ser balanserad ut. Med balans av ben v.s överkropp strävar vi efter att benen ska vara lika långa eller längre än överkroppen.

Min klient igår har lång längd totalt och långa ben i förhållande till hennes överkropp. Många gånger för långa kvinnor är det svårt att hitta byxor som har full längd till de långa benen.

Det finns en del affärer som har ett visst sortiment med byxmodeller med extra lång längd på byxbenen. Ett tips är MQ och märket Stockhlm som har ett fåtal kostym eller finbyxa, tror även att det har i annat märke också där, kolla vetja!

Alla tre byxor på bilden nedan är också antingen extra långa i modellen eller går det att beställa med lång längd. De två byxorna till vänster och mitten har ett snitt som passar er med rak nedre kroppshalva och byxan till höger passar er med rundad nedre kroppshalva. Om du vill veta mer om rak eller rundad kroppshalva så har jag gett tips i tidigare inlägg, så bara att leta er tillbaka och kika på det. Klicka på länken nedan så kommer du direkt till byxan och de andra plaggen.

Kram kram Tina GByxa
BlusMjuk byxaKavajLång kavajKritstrecksrandig kavajTröjaTopKostymbyxa