Min äldsta son Vilgot (15) berättade för mig att han och två kompisar skulle ha Lanparty på lördagen hemma hos oss och en vadslagning var inblandad. Den som förlorade flest matcher under natten skulle färga håret. Om min son som är blond förlorade skulle han bli mörk och de andra killarna som har något mörkare hår skulle bli blonda. Det är en typisk identitetsfas tonåren då man söker och vill prova sig fram så håret är ganska vanligt att man vill ändra på då.

Min son förlorade (ha ha ha) och här är beviset. Han är inte nöjd med att vara mörkare så det blir nog keps på ett tag framöver. Sen får jag väl ta fram blekningen och fixa fram det blonda igen.

På frisörspråk så ligger Vilgots hår på ljushetsläge 8-9 och han är kall i sina färger. Jag valde att ta toning som tvättas ur ganska snabbt. En färgning som är mer djupgående växer med ut och gå inte att tvätta bort. För att Vilgot inte skulle få en total “chock” tog jag en kall nyans i mörkhetsläge 7-6 ca: 2 steg mörkare än hans eget.

VIKTIGT att tillägga är om håret varit blekt innan vilket Vilgots var i topparna måste de förpigmenteras med guld och röda pigment för att inte håret ska få ett grönt skimmer, det blir det annars om kalla bruna färger används direkt på.

Jag använder Lanza produkter på salongen. Det går att köpa hem dessa intensivtoningar. På bild nedan är det en neutral ton och en kall ton. Kan varmt rekommendera att använda Lanza schampo och balsam för färgat hår för bättre och längre hållbarhet på färgen.

Kram kram Tina G

 

Lanza 7N
Lanza 6A


Schampo och Balsam