Hej hej!

Är du smal över axlarna? eller har sluttande axlar? Idag tänkte jag att vi ska titta på lite tips till hur axelpartiet kan “breddas”. Våra ögon söker oftast en visuell balans och vad det gäller axlarna så jämförs de med höftbredden. Det optimala är att axlar är lika breda eller något bredare än höfterna. För att skapa jämnvikt/balans mellan höft och axelpartiet så finns det en mängd olika knep att ta till. Det kan vara material, slag, knappar osv.

Fyra enkla, stiliga och användbara tips som breddar axlarna visuellt (det finns fler fler sätt att bredda på).

  1. Ljusare färger upptill
  2. Horisontella markeringar och linjer
  3. Epåletter och/eller detaljer vid axlelpartiet
  4. Axelvaddar

Ljusare färger kring axelpartiet får en förstorande effekt om det kombineras med mörkare färger från midjan och ner skapas en bättre balans.

Topp, visuell bild ljust upptill och mörk nertill. Dessutom en liten volang som får en breddande effekt.

 

Horisontella linjer och markeringar lurar ögat att det ser bredare ut som tex. mönster med ränder på tvären, singoalla eller båtringning eller tvärgående markerade som sömmar.

Rosa Topp med tvärgående markering. Blå-vit Topp som har dubbel effekt, både ränder och ett ljusare parti över axlarna.

Alla extra detaljer som tex. epåletter, knappar,volanger, scarf eller sjal över axlarna drar blicken till sig och får fokus.

Topp med volang som breddar.                          Kavaj med knappar i breddande riktning.

Cardigan med sjalaktig krage, knapp och diagonal linje som markerar axeln. Tröja med bylsigt tyg upptill drar blicken upp.

 

Axelvaddar är nog det enklaste och mest effektiva knep för ett bredare axelparti. Axelvaddar finns i olika form och modell, välj någon som passar ditt kroppssnitt (rak eller rundad) läs mer om det HÄR och HÄR.

Kavaj med breddande axelvaddar, slag, knappar och tydlig v-form. V.s.  Kavaj utan axelvaddar eller andra breddande detaljer. Ser du någon skillnad?

 

Kavaj med minst tre breddande egenskaper. Kan du se vilka?

 

HÄR kan du läsa mer om kroppslig och visuell balansering.

Kram kram Tina G