Hola!

Sista dagarna här i Spanien börja lida mot sitt slut. När jag får omge mig med värme då längtar jag sällan till Sverige det jag däremot längtar efter är att börja jobb. Ska bli så kul att träffa nya som gamla kunder och mina elever på stylist-programmet.

På min shopping runda härom dagen kom jag att fundera över hur mycket den lilla lappen med storlekesinformation som sitter i nacken på kläder påverkar oss. Här i Spanien måste jag gå upp en storlek. Så kan det även vara i vissa butiker i Sverige. Ibland med mina shopping- kunder kan jag uppleva att de tvekar och reagera på när jag tar fram en storlek större än de brukar. Jag säger att siffran på den lilla lappen är bara en guide för oss som på vissa kläder eller i vissa butiker inte alltid stämmer överens. Mitt råd är håll upp plagget och avgör med ögonen om du tror att det passar. Är det ett plagg du gillar och siffran tex är 40 istället för 36 eller 38, bry dig inte. Det viktiga är att du gillar det och att det sitter bra mot din kropp. Dock kan det vara så att om du behöver gå upp allt för många storlekar är det förmodligen en mindre passande modell som inte speglar dina personliga snitt på kroppen. Då spelar det ingen någon roll vilken storlek du får på dig plagget kommer kommer ändå inte att sitta riktigt bra på dig.

Mina tips 1. SLÄPP storlekstänket och använd storleken som guide (det är ändå bara du som vet vad det står på lappen) 2.Håll upp plagget och kolla om du tror det passar 3. Välj rätt snitt och modell som speglar din kropps drag.

Om du är mer intresserad av personliga snitt och drag så har jag i tidigare inlägg skrivit om kroppsformer här är länkarna Överdel till rundad form, Rätt byxmodell till rundad form , Överdelar och toppar till rak form och Rätt byxmodell till rak form.

På denna lånade bild står det ganska klart att storlekarna är en guide.

Denna byxdress köpte jag i butiken Mango som tillhör en spansk kedja, där måste jag upp en storlek både i Svenska och Spanska Mango. På ett sånt här plagg märks fel storlek mest i grenen.

Idag ska vi på ny visning av lägenhet i Spanien. Det kanske kommer lite bilder om det imorgon.

Ha en skön dag, kram kram Tina G