Hårförändring

Hej alla fina!  Igår fick jag ta fram den stora saxen. Fina Martina (snyggt namn btw) kom för första gången till mig och var modig nog att låta mig kapa av hennes långa hår. Från midjelångt till Lob (lång Bob).

Det visade sig att Martina är mycket intresserad av färg, form och stil och följer mig här på bloggen och andra blogg och poddare som pratar och skriver i dessa ämne. Vi hade mycket att prata om som ni kan förstå.

Så klart vill jag göra en hårfärg som speglar hennes kalla eller varma pigment. För att säkra mig la jag guld och silver drapering och kom fram till att hon fick jämnast (yngst) hudton i ansiktet med silver.

Klippte av ca 30cm av längden med slutade linjen framåt och lagom med uppklippning så hennes naturliga lockar kommer fram snyggt när hon inte stylar utan bara självtorkar det.

När det kommer till färgen gick jag ner ett steg i mörkhetläge från hennes original hårfärg. Hennes hår hade färg på längderna som var i varm brun ton som vi ville kyla ner till en kallare ton. Nu när vi har de soliga (kanske) årtiderna framför oss ville jag lägga i några slingor i en nötig ton för att skapa liv i frisyren.

Ibland är mitt jobb extra kul:)

Trevlig fredag till er!

Kram kram Tina G