Vatten till smådjur

Hejsan alla fina! Första lediga dagen utan några planer på hur länge som helst. Hade tänkt åka till stranden men när jag drog upp rullgardinen var det dis och dimma och solen lyser med sin frånvaro. Inget ont utan något gott, det får bli en dag med trädgårds arbete vilket är behövligt.

På tal om det på väg hem från jobbet igår stannade jag till på en ute-marknad med blommor för att fixa fint på vår terrass och byta ut vissnade krukväxter.

Utan någon större plan för vilka blommor jag ville ha köpte jag på mig lite olika växter som en palm, tre st Dahlior, två st lila blommor som jag inte vet namnet på, någon kruka och ett fat.

I hörnan vid vårt spabad satte jag ihop ett stilleben vilket känns mer ombonat. I fatet la jag och sonen i överblivna glaskulor i olika storlekar. Det blev en fin detalj med färgerna på kulorna men de är mest till för att smådjuren ska få tillgång till vatten. På kulorna kan getingar, humlor och andra små insekter stå och dricka så de inte drunknar. Detta tips såg i något socialt forum och tänkte att varför inte hjälpa till i det lilla också. Hoppas nu de hittar dit.

Nu minsann medan jag skriver klart här börjar solen att titta fram, kanske blir en stranddag i alla fall:)

Kram kram Tina G