Lägenhet och spanska lektion

Hola! Nej nu vill jag bara dra ifrån detta grådassiga land och helst boka direktflyg ner till solkusten i vårt Spanien. Men just nu går vi här hemma som katter kring het gröt så vi får vänta lite till på den resan. Som jag har skrivit innan sålde vi ju vår lägenhet vi hade där nere i September förra året och nu om allt går som det ska är vi väldigt snart ägare av en annan lägenhet i en något större stad på solkusten. Som vi längtar. När väl alla papper är klara bokar jag och mannen en resa ner och fixar iordning som vi vill ha det och eftersom vi tänker hyra ut den en hel del måste vi se till att installera air-condition så vi kan hyra ut laglydigt.

Idag blev jag testad på mina obefintliga språkkunskaper i Spanska när jag skulle gå in extra och vikariera på mitt skoljobb. De har haft kort med personal som varit sjuka och annat. I min enfald trodde jag att jag skulle gå in som stylistlärare men när jag kom fram fick jag reda på att ordinarie stylistlärare var där men det fattades en språklärare på Spanskan och gissa, japp det blev jag som fick ta det. Visserligen gillar jag utmaningar men nu blev jag lite nervös att hålla i en 70 minuters lektion utan att kunna ämnet. Nu fick återigen Pippi långstrump stärka mig med mantrat -Det har jag aldrig provat så det klarar jag säkert av! På något obegripligt sätt lyckades jag nog ganska bra för när eleverna som jag förövrigt aldrig träffat skulle gå utbrast en – Detta var den roligaste spanska lektion jag haft i hela mitt liv! Snacka om att jag blev glad, stolt och lättad. Så nu känner jag att det är hög tid att lära sig att åtminstone prata förståelig spanska.

Skickar med  lite upplyftande bilder från Spanien och en smygkik på terrassen till vår nya lägenhet. Håll alla tummar att allt går igenom nu nästa vecka när köpte ska genomföras.

Kram kram Tina G