Kontraster

Hej alla fina! Vilken härlig start på en helt orörd och ledig Lördag. Tog frukosten framför TVn med familjen. OS och en klar vinst för hela Sveriges Charlotte Kalla! Och dam kronorna sin första vinst mot Japan! Jag är riktigt dålig på att titta på idrott på tv men idag infann sig en gammal härlig barndomskänsla från 70-talet och en uppväxt med familjen samlad med goe frukost och vintersport framför TVn i källaren. Just DEN känslan startade jag min Lördag med.

Nog om mig idag tänkte jag visa er att tjejen jag skrev om i inlägget Färganalysen som nu fortsatt sin färg och form förvandling hos mig härom dagen fast denna gången i min frisörstol. Denna unga människa har bestämt sig för att hitta hem i sig själv i sina personliga stil och färgdrag och går nu all in från topp till tå.

Som ni fick se och läsa om i förra inlägget fann vi att hon är den något ovanliga (för oss Svenskar) färgkaraktären Djup, klar, kall. Denna färgkaraktären klarar av de största kontrasterna som klassiken svart och vit men också starka klara kalla färger.

Började med att klippa av ca 10cm på längden och en lätt uppklippning för att lätta på tyngden vid topparna och en rundad främre linje för en mjukare linje mot ansiktet. Färgen hon kom med var (hade blivit) varmt brun vilket gör att hon “försvinner” lite. Istället för det jobbade vi med hennes personliga färgkontraster och tog en kall mörkbrun (steget innan svart). Jag jobbar alltid med märket Lanza när det kommer till färger. Väldigt ofta får kunden ett mer glansigt resultat OCH en känsla av att håret känns friskare efter färgningen än innan, och vem vill inte det? I färgblandningen tog jag två delar av mörkbrun och en del av svart för ett mjukare svart intryck.

Fortfarande har vi inte tittat på vilken stilkaraktär hon är eller hennes snitt och proportioner men min känsla säger att hon kommer att vara fin att tänka 20-talets stilkänsla i sin styling. Kolla bara vad fin hon är i vågformen på håret tänker sedan ett djupt klarrött läppstift och markerad eyeliner till till hennes vackra porslinsfärgade hudton.

Hon berättade att hon ofta fått höra att hon inte kan ha för mörkt hår då hon blir blek i det! Jag säger att det är det som är hennes grej! hon blir ju rätt i de stora kontrasterna det tar fram och skapar de rätta och mest intressanta förutsättningarna 😉 Som titeln säger Skapa rätt kontraster!

Kram kram Tina G

 

Vill du också börja din förvandling och hitta hem i din personliga stil och färgkaraktär?

Hör av dig på mail tina@stylebytinag.se eller kontakta mig på hemsidan kontaktformulär https://stylebytinag.se/kontakta-oss/ eller messinger på min facebooksida https://www.facebook.com/StyleByTinaG/

VÄLKOMMEN!