Skapa getingmidja med rätt form

Hej hej alla stilfulla! Idag tänkte jag visa hur du kan styla för att trolla fram en mer markerad midja utan att behöva tappa vikt. Med rätt form, material och modell på kläderna kan man enkelt skapa en visuell midjeform.

För att förenkla det, tänk A-linje form nertill och V-linje form upptill.

 Kjol eller byxa med en markerad linning i midjehöjd. Har du rak kroppsform välj ett styvare/krispigare material på tyget. Har du rundad kroppslinje välj ett mer följsamt tyg.

Upptill, Topp, blus eller skjorta som avslutas och ligger i linje med kjol/byxlinningen. Något till mycket insvängd i midjan beroende hur mycket kroppen har. Har du rundad kroppslinje välj topp eller blus i mjukare material med rundade axelvaddar eller någon annan markering vid axelpartiet som förstärker vidden över axlarna. Har du rak kroppslinje välj skjorta i styvare material med något insvängd midja och rakt skurna axelvaddar. Stoppa ner eller avslutning vid midjan. Med rätt modell på topp så funkar det också till rak överdel.

Klänning, tänk som med delat set. Alltså V upptill och A nertill i rätt material till din kroppslinje. Något som också kan vara bra visuellt med klänning är om det finns någon slags diagonal linje i överdelen, eventuellt även nederdelen. Men med något markerad midjelinje.

Något annat man kan leka fram en midja med är färger och mönster men det får det bli mer om i ett annat inlägg.

Kram kram Tina G

(Inlägget innehåller affiliateslänkar)

Till rak kroppslinje

Skjorta// Kjol// Topp

Klänning

 

Till rundad kroppslinje

Kjol// Blus// Tröja

 

Klänning