Hejsan!

Vad vill du sända ut för signaler i mötet med andra människor? t.ex. på ditt jobb, träff med vänner, på en fest, kanske när du ska ta ett lån på banken eller vid en anställningsintervju?

Har läst någonstans av allt som hjärnan registrerar utgörs 80% av synens intryck. Då är det lätt att förstå att vi värderar varandra efter det yttre vid första anblicken. Det har räknats ut att man har 7 sekunder på sig att göra ett gott första intryck. Denna tanke är bra att ha med sig i mötet med andra människor. Med vetskap om sina rätta färger och deras betydelse gör att du kan göra rätt val till varje tillfälle. När du möter din kommande chef, vid affärsmöte eller kanske en kommande viktig kund. Tänk då på att redan innan du börjat prata har du gjort ditt första intryck.

Våra ögon är våra domare men de är också våra rådgivare. Enligt Johannes Ittens (mannen som ligger till grund för modern färganalys) vet vi människor instinktivt vilka färger som är de rätt för oss som harmonierar bäst med vår hår, ögon och hudton. Men eftersom vi påverkas enormt mycket av omständigheter så är det lätt att lyssna mer på vad andra tycker är fint än vad vi själva tycker, och då blir det inte alltid det val som är rätt utifrån oss själva.

Så hur ska man tänka då? För att dra några exempel; om du tex ska hålla i ett viktigt möte på ditt jobb där din kommunikation och lyhördhet väger tungt så är den blå färgen bäst lämpad ( DIN blåa färg) kanske en blå formell kavaj. Har du däremot en position där du behöver förmedla värme och vänskaplighet och behöver vinna förtroende tex psykolog, kurator eller liknande då är de mjukare basfärgerna bra som beige eller brun ( DIN bruna och beiga färg). Det kan också vara så att du vill väcka uppmärksamhet då är det läge för en accentfärg, en färg i DIN skala som sticker ut från resten av din outfit osv.

När jag utför färganalys på mina klienter får de reda på både vilka färger som är mest fördelaktiga till deras egen färguppsättning och när/ hur de kan utnyttja rätt färg vid rätt tillfälle, alltså kunskap om vad färgerna signalerar. Att klä sig rätt är framgångsrikt ,och vem vill inte vara det?

Lite att fundera på;)

Kram kram Tina G