Klippa eller raka

Hej alla fina! Hoppas ni har det bra i vår solen. Perfekt dag att putsa fönster och dra en vända med gräsklippare för första gången i år.

Mellan sonen kom hem härom dagen och hade bestämt sig för att raka av sitt hår (Hjälllp tänkte jag). Jag har inte fått klippa en endaste millimeter på hans hår på ett helt år nästan och så ska han helt drastiskt RAKA av allt. Klok som en bok talade han om att det “bara” är hår, sant!

Frisören i mig har en viss filosofi att om man har allt sitt hår kvar så gör man något bra av det och klipper en fin frisyr. En annan yrkesstolthet jag har är att klippa med sax och inte maskin hur kort håret än ska vara. Enligt erfarenhet blir skillnaden för kunden stor, maskin-klippt frisyr känns långt snabbare, ALLT hår växer ut i samma längd samtidigt det blir som en monchichi frisyr på bara ett par tre veckor och hårtopparna huggs av med maskinen vilket jag upplever gör håret väldigt osmidigt. Däremot när det är klippt med sax blir håret följsamt både när det är nyklippt men också när det växer ut för det går aldrig att för hand klippa i exakta längder vilket gör att det växer ut med smått olika längder dessutom kapar saxen håret på ett mjukare sätt än maskinen.

Fördel med maskin är att det går snabbare och i princip kan vem som helst utföra klippningen

Fördel att klippa med sax är du får en betydligt skönare stund i frisörstolen. en hållbar klippning och jag behåller min yrkesstolthet.

Jag körde av allt med maskinen 5 mm i nacke o sidor 10 mm på hjässan. Sedan har jag gått igenom allt med saxen snaggat in kanten runt om och klippt ihop alla olika längder.

Alltså vilken skillnad det gör när man ändrar håret. Jag tyckte att han blev lite mognare i sitt utseende och det var han väldigt nöjd med:) Fin blev han men det är väldigt ovant att se honom i det nya.

Nej nu ska jag göra mig iordning för kvällens mingel och invigning av väninnans företag. Där jag även ska hålla i lite stil inspiration under kvällen, ska bli kul med spontan föredrag.

Ut och njut av den härliga våren nu!

Kram kram Tina G