Hej!

Idag visar jag bra och passande byxmodeller till er med rundad nedre kroppshalva. Här gäller det att hitta rundad och följsamt snitt på byxorna. Något man kan tänka på och välja är tex. mjuka veck, stretch-material,  resår, mjukare tyg osv.

Har du tänkt på att en del byxor du provar blir det ofördelaktiga veck eller kanske att fickorna sticker ut och veckar sig då är det förmodligen en byxa med fel snitt på till din kroppsform. Prova dig fram till en modell som sitter bra då blir byxorna använda och inga damm-samlande irritationsmoment i garderoben, de så kallade felköpen.

Kostymbyxa, med resår och samlade veck vid linningen som faller fint runt höften.

ladda-ned-5

Silkbyxa, denna byxan har ett mjukt och följsamt material, resår i midjan och rundad form på fickorna passar fin fint till rundad nedre kroppshalva

ladda-ned-6

Stretchbyxa, som följer kroppsformen och med rundat mönster som speglar den rundade formen.

ladda-ned-7

Bootcut jeans, bootcut är väldigt fördelaktigt till rundad form den skapar balans och ger en fin silouette en annan fördel med denna jeans är att det är stretch som följer kroppsformen fint.

ladda-ned-9

Det finns givetvis många fler modeller och varianter som passar till den rundade formen, detta är bara ett axplock. Om du är intresserad att veta vilka proportioner, kroppslinjer, snitt du har, boka en stilanalys då får du kunskap om vilka modeller och stilar på kläder som passar till dina personliga drag, du blir din egen stylist.

Nu har den nedre kroppshalvan fått sitt fokus för denna gång. Nästa inlägg fokuserar jag på modeller till den raka övre kroppshalvan.

Hoppas nu er helg blir skön.

Kram Tina G