Hej!

Ny vecka nya bloggtankar. Tänkte hålla mig till temat kroppsform framåt några inlägg här, vad tror ni om det?

I styling världen används olika begrepp och liknelser till våra kroppsformer. Vill säga att inget av detta är rätt eller fel det är bara olika verktyg som stylister kan använda för sin analys av klienten. Som ni säkert hört och sett utgår en del stylister ifrån olika fruktsorter som äpple, banan, päron osv. andra kan använda bokstäver tex. X, O, A och V när det analyserar rätt kroppsform på sina klienter.

Jag har ett annat system som jag använder mig av, där kroppen helt enkelt delas in i två halvor överdel (från midjan och upp) och nederdel (benen). Du kan antingen ha rak eller rundad form på nederdelen och rak eller rundad övre kroppshalva. Detta har ingenting med din vikt att göra utan hur din benstomme är uppbyggd. Det finns totalt fyra varianter av kroppsform, det kan tex. vara att analysen visar att det är en rak övre kroppshalva och rak nederdel detta kallas då rak/rak, annan variant kan vara rundad/rak osv. Utifrån denna analys blir det lättare att hitta rätt modell och snitt på kläderna. Att inte ha rätt snitt och form på sina kläder kan vara en av anledningarna till att vissa plagg i garderoben inte används, det känns helt enkelt fel mot kroppen kanske kasar eller drar sig på ett ofördelaktigt eller obekvämt sätt.

Idag visar jag byxmodeller som passar för er med den raka formen på nedre kroppshalvan. Välj raka modeller då du speglar dina personliga drag. Även raka mönster kommer till sin rätt på en rak kroppshalva som du kan se nedan på bilderna.

Kritstrecksrandig kostymbyxa, denna byxa har ett rakt snitt i sin utformning ett plus är ränder som både förlänger synintrycket och speglar den raka kroppsformen. Även de pressade vecken förstärker den raka linjen.

ladda-ned-3

 

 

Grå kostymbyxa, samma gäller här som på den kritstreckrandiga, rak modell med pressade veck det som även har ett rakt intryck på denna byxa är slagen längst ner och pressvecken längs med benen.

ladda-ned-1

Rutig kostymbyxa, denna byxa har en rak och slät front, slag och rutigt mönster som förstärker och speglar de raka snitten.

ladda-ned-2

Levis 501, jeansmärket och modellen som fått ett uppsving igen, den klassiska raka 501 modellen. Snygg tvätt tycker jag!

ladda-ned-4

 

Jeans Gigi Hadid, sjömansmodell med idel raka snitt, linningen, slät front, knappar i rak linje och a-linje form på benen.

ladda-ned

Har du svårt att veta vad du har för kroppslinjer tveka inte att höra av dig så hjälper jag dig att bli din egen stylist. tina@stylebytinag.se

Nästa inlägg får ni med rundad nedre kroppshalva hjälp att hitta byxmodeller så stay tuned.

Kram kram Tina G