Egentligen borde jag plugga klar med mitt examensarbete. Men vem vill sitta med sånt när det anlänt ett paket med mina nya fina färganalys tyger. Blir så glad av alla dessa färger, färg har verkligen positiv inverkan på mig och många andra med tror jag. Efter semestern kör jag igång med styling av olika slag och personal shopping. Längtar att få sätta igång med det. Då kommer mina tyger till användning, det som är bra med att veta just sina färger är att det går att utgå ifrån dem vad gäller både kläder, hårfärg och makeup. Det blir så enkelt att matcha hela sitt yttre om man vet och använder sig av sina rätta färger. Som ett exempel, om man är färgkaraktären djup, dämpad, varm så finns det i den färgkartan en färg som heter chockladbrun, den färgen kan man använda som färg till håret och det är en perfekt färg till baskläderna eller varför inte som ögonskugga. Det är alltså inte bara bra att veta inför klädköp utan också när det gäller andra färgvals- situationer.

Här är de fyra högar med tyger i de olika färgkaraktärerna plus silver och guld.

IMG_3021

Färgkartorna som ligger ovanför tygerna är såna som kunden får med sig att själv kunna använda när hen ska investera kläder i sina rätta färger. Det är inte alltid så lätt att komma ihåg nyanserna i sin skala, då är kartan toppen att ha med sig till affären.

IMG_3022

Och så var det det där pluggandet. Lämnade in mitt arbete som jag själv tyckte var “färdigt”. Tyvärr tyckte inte min handledare det, pust.. fick tillbaka det med massor kommentarer om ändringar som behövdes göras. Har pluggat till yrkeslärare konstant i snart två år och är nu på den sista terminen med det sista arbetet och känner att jag nästan snubblar på målsnöret. Har insett att jag är en alldeles för kreativ människa för att hålla på med vetenskapliga texter. Men jag är också en nyfiken människa som älskar att utvecklas, så måste väl erkänna att jag lärt mig massor på mina år på högskolan. Får väl bli nya tag med pluggandet i morgon eller nästa dag eller nästa:)

IMG_3023