Solskenshistoria

Hej alla fina! Kände att jag ville dela med mig av en solskenshistoria som hände mig igår. Vi har ett enda litet eftersatt äppleträd i trädgården. Trädet planterades i denna trädgård av de första ägarna redan runt 1945 så vi har inte mage att ta väck det dessutom pryder det sin plats.

Vi är ingen familj med gröna fingrar direkt he he, så detta stackars träd har inte blivit beskuret på flera år och har nu blivit för stort.

Nu har det legat hur mycket fallfrukt som helst en längre tid under trädet och jag har tänkt att det hade varit bra om någon bonde kunde ta frukten till sina djur nu när det är brist på näring och vätska.

Härom dagen sa jag till Tobbe att det är synd att köra fallfrukten till tippen. Att det hade varit bättre om djuren på någon gård fick det. Visst vi har inte i massor men det är något. Igår när jag började lasta upp äpplena från marken i skottkärran stannar det plötsligt till en skåpbil med släp.

Jag trodde det var en kund som skulle köpa en spapump men nejdå. Killen frågar om han kan få fallfrukten till sina får!! Snacka om att jag blev häpen. Jag frågade om han ville ha mer så kunde jag såga ner lite grenar eftersom vi ändå behövde ta ner en hel del. Det hela slutade med att denna människa som bara passerade förbi helt plötsligt hjälpte mig att beskära hela trädet. Han var nöjd med sitt minst sagt fulla släp med både fina o fula äpplen och jag var väldigt nöjd med mitt trimmade träd. 

Slutet gott allting gott, min fallfrukt hamnade hos djuren precis som jag önskade.

Kram kram Tina G