Hejsan bloggis!

Nu är det full fart på veckorna innan semestern. En hel del jobb i studion med stil och färgkonsultationer och hårstylingar. Dessutom har jag ett inrednings/färgsättnings uppdrag på ett sovrum som snart ska vara klart.

Tänkte visa er lite bilder från en av veckans klienter. Får jag presentera Anki. Anki har en garderobs som består av alla stilar och alla färger. Hon använder bara en bråkdel av allt i garderoben. Det kan vara enormt stressande och väldigt svårt att tänka klart för att få ihop en outfit som känns bra när det är en salig blandning av stilar, färger och former. Men nu ska det bli ordning på detta;)

Vi analyserade fram att Anki är naturlig i sin grundstil, kroppslinjerna är rak/rak, ansiktsdragen rundade och har balanserade ben axlar och midja. Hon är Ljus, kall och dämpad i sina färger. Nästa vecka ska vi ut i butikerna då jag ska guida Anki fram med vilken sorts kläder som är bra till henne utifrån hennes personlig stil, kroppsproportioner och färger.

Först inleder jag med stilintervjun och kroppsmätningarna. Det mäts inte med vikt och centimetrar utan helt utifrån kroppens egna drag.

Förebilder. Anki har fina hårstrå som är svårt att få hållbar volym på det krävs mycket jobb och eftersom hon har rundade ansiktsdrag bestämde vi oss för att sätt i en permanent.

Ett axplock av vilka färger som tillhör hennes färgskala.

Kortade av länden, rundade av formen och gav volym med permanent på håret.

Här är några av Ankis bäst passande färger. När jag utför färganalysen är det oftast så tydligt även för kunden att se skillnad på vilka färger som är bra och vilka som inte passar som drar ner ger skuggor och fördjupningar i ansiktet.

Från det ena till det andra. Måste säga att jag tycker Kappahl har steppat upp sig, hittade denna skjorta där som känns trendig med sina snitt som vecken på ärmen och knytbandet. Samtidigt ändå tidlös med sin färg och enkla snitt på övre delen. Skjortan är blå och vit men tyvärr blev det enkelt långrandiga randiga mönstret “blarrigt” på bilden. Jag tycker att den funkar lika bra till kostymbyxan som till jeans.

Med denna sommarbild önskar jag er alla en fab weekend!

kram kram Tina G