Om vi tittar på mode och trender så känns permanenten död och begraven sedan tidigt 90- tal. Till och med de som är lite äldre idag och upplevde en härlig era med permanentat hår på 80 och 90-talet har slutat att göra det och nästan glömt bort att det finns. När Stylern (plattången) fick ett stort uppsving i början på 20- hundra talet så blev det mångas bästa vän. Då var det bara platta raka hår som gällde på alla om man passade i det eller inte. Idag jobbar vi med stylern på fler sätt än att platta till håret, det går att skapa lockar, vågor och och olika riktningar på håret med stylern. Alla har inte möjlighet att stå och locka håret med verktyg varje dag av olika anledningar, det kan vara tidsbrist, värk i armarna eller kanske bristande kunskap hur man använder verktygen.

För er som inte glömt bort permanenten som älskar lockar, är permanenten inte död. Har man problem med att stå och locka håret med verktyg då tycker jag att vi ska använda oss av alla möjligheter som finns för att känslan ska vara rätt och att vi ska känna oss fina.

Den Romantiska stilkaraktären passar alldeles utmärkt i lockar har hon dessutom rundade ansiktsdrag blir det perfekt. Finns det inga naturliga lockar så går det att permanenta lockar i passande form. En del passar i mjukt fall som ser naturligt ut och andra kanske ska ha lite kraftigare lockar, rådgör med din frisör/ stylist som har kunskap att avgöra det.

Jag jobbar med helheten hos mina kunder, då är det egentligen väldigt lite mode och trender som står i fokus. Din stilkaraktär och färgskala kommer inifrån och ändras inte, så om du håller dig till det som är allra mest fördelaktigt till din stil och färg, ja då blir det tidlöst och hållbart.

Kunden nedan har helt spikrakt hår i sig själv hennes stilkaraktär är Romantisk och ansiktsdragen går mer åt de rundade dragen. Hennes kroppsmått är i skalan “liten” och då brukar korta frisyrer passa bäst. Här använder jag mig av stora traditionella spolar och en permanent vätska som ger mjuka friska lockar. Kunden blir nöjd och jag som frisör och stylist får jobba med och använda mig av olika metoder för att ta fram det mest fördelaktiga för varje unik människa.

img_3633-4 img_3635

 

Önskar er alla en fin dag

kram kram Tina G