Efter förra inlägget om före och efter hårstyling blev det stor respons från fler som ville genomgå förändring. Visar lite bilder från två av dessa. Inte lika stor förändring som hos den första jag visade men det är inte alltid den stora förändringen som gör det till en stor upplevelse hos personen.

Efter många år i branschen är min erfarenhet att en förändring i det yttre kan samtidigt göra lika stor förändring på vår insida. Brukar säga att obalanser på insidan tillrätta läggs. Om vi har perioder där vi är låga och mår dåligt har det visat sig göra skillnad på välmåendet när håret känns rätt. Även rätt färg och stil på kläderna kan göra att självkänslan och självförtroendet förstärks och till viss del lyfter oss lite ur en personligt låg period.

Kunden på bilden är analyserad och har den Naturliga grundstilen och är djup, varm och dämpad i sina färger. Här ville jag jobba fram en varm, mysig och höstig känsla i färg och form. En lättskött frisyr (allt för den naturliga stilen;) som kunden själv enkelt kan ta hand om hemma. Färgen är slingad i olika guld- koppar toner för att få in mer djup och liv i frisyren och för att kunden inte vill bli alltför mörk.

img_3555-collage img_3564-collage

På förebilden till höger nedan där kunden har svart på sig kan man se att den svarta färgen är alldeles för tung för hennes egna färger det skapar därför mer skuggor och fördjupningar i ansiktet och hudtonen blir gråaktig. På efterbilden till vänster ser huden slätare och friskar ut på grund av rätt färg på hår och kläder. Den lite kortare luggen ramar in mjukt och lyfter ansiktet.

img_3557-collage

När vi gjorde stil och färg-analys på denna personen fann vi att hon är tuff/ modern i sin grundstil och hennes färger är djup, dämpad, kall. Tvärtom från kunden ovan kan denna färgkaraktär bära upp svart utan att det tynger.  Hon klarar av skarpare kontraster.

img_3566-collage img_3570-collage

 

Som ni ser på förebilden till höger är frisyrens volymen mest på sidorna och färgen går mer åt mörkt rödaktig ton. Jag valde att behålla kundens lockar när jag formade in frisyren detta för att spegla hennes mer rundade drag i ansiktet och klippte upp en hel del längder för att få en tuffare stil. Färgade in en riktigt kall mörk färg i botten som successivt går över till en kall violett ton i topparna, tyvärr framgår inte den violetta tonen så bra på fotot.img_3566-collage-1

Vänliga hälsningar Tina G