Tilde på nyhetsmorgon sa idag det som många kan känna igen sig i vid dagens klädval. Hon sa något i stil med – Hur ofta står man där framför sin proppfulla garderob och tycker ändå inte man har något att ta på sig! Det finns så klart inte bara ett enda rätta svar på den upplevelsen. Det kan handla om att man har vaknat på fel sida eller hur stressad man är när man ska göra sitt klädval eller att kläderna är för små för stora, fläckiga, söndriga osv. Men till största del handlar det om att ögonen och hjärnan inte kan få ihop en bra bild av klädkombination för att garderoben innehåller en total blandning av olika stilar, snitt på kläder som inte harmonierar med dina kroppssnitt, färger som är både varma och kalla, för mycket av något och kanske för lite av något annat. Jag har fått kommentarer av mina kunder att det har blir så enkelt att välja kläder efter att vi har jobbat fram en koordinerad garderob efter kundens rätta förutsättningar, då kan det nästan inte bli fel vad man än sätter ihop. Satsa på kvalitet när det gäller basgarderoben som tex. kavajer/ jackor, byxor, skor och ytterkläder. Det blir hållbar utveckling både för människor och miljön. Om man har koll på vad som passar en så behöver man inte göra fler retfulla felköp vilket leder till minska konsumtion. Att hellre ha få men rätt kläder gör att man kan kombinera det på alla möjliga sätt och det blir mycket lättare att överblicka vad man har i garderoben.

Bilderna nedan är tagna hos en kund där vi rensade ut ca tre säckar med kläder, skor och accessoarer. Ändå blev det mycket kvar och vid shoppingen kompletterades det med mer ljusa färger och en användbar basgarderob för olika tillfällen.

Innan gallring

Innan gallring

efter gallring

efter gallring

Innan gallring

Innan gallring

Efter gallring

Efter gallring

Denna kunden behöll vissa svarta plagg till hon hade hittat likvärdigt plagg i hennes rätta färg och stil då byter hon ut de svarta plaggen.

See ya!