Hej alla finisar där ute. Idag handlar bloggen bara indirekt om stil och mode. Tänkte skriva av mig om hur mitt år 2016 har sett ut. Året då det hänt otroligt mycket i mitt både yrkesmässiga men också personliga liv. Känner att det är viktigt att stanna upp ibland och kanske blicka tillbaka lite för att inse vilka fantastisk möjligheter som finns för att skapa ett så bra liv som möjligt.

I mångt och mycket har det varit ett avslutningarnas år som i sin tur har lett till ett nystarts år. September 2014 jobbade jag på plusgymnasiet som stylistlärare, rektorn på skolan ville har utbildad personal och erbjud därför att betala min yrkeslärar utbildning. Eftersom jag är en kreativ person så ligger inte fyrkantiga högskolestudier mig varmt om hjärtat precis. Jag tog mig en rejäl funderare för att sedan ta ett beslut om att ge det en chans. Motivationen låg i att jag skulle få betalt en dag i veckan för att sitta hemma och studera och två av mina fina kollegor skulle tillsammans med mig göra denna resa. Vi valde att ta Linneuniversitetets distansutbildning på 6 terminer koncentrerat på två år, pust! Samtidigt jobbade jag 60% på skolan och 40% på mitt företag.

Maj 2015 fick jag chansen att utbilda mig till certifierad Personal- shopper. Detta erbjudande behövde jag däremot inte fundera på. Jag hoppade på och det har visat sig vara bland det bästa jag gjort. I detta skede insåg jag att något måste väljas bort om jag inte skulle kollapsa. Det blev mitt företag (frisörsalong) som jag valde att lägga vilande tills vidare.

I april i år 2016 ville min chef (rektorn) på skolan har besked om jag skulle gå upp till en 80%- ig tjänst på skolan till höst terminen eftersom mina studier då skulle vara över. Nu var det dax igen att fundera över yrkeslivet och därtill mitt personliga mående. För några år sedan lovade jag mig själv att lyssna på min kropp, magkänslan och hjärtats röst i mina val och beslut, tyvärr gjorde jag inte det i valet att börja läsa på högskola. Två år av mitt liv har jag belastat mig med alltför mycket stress över att lyckas och prestera i mina studier. Så när jag hamnade i läget att lämna besked om öka tjänst satte jag mig själv och mitt mående i första hand. Jag tog ett beslut och berättade för min chef att det inte blir någon fortsättning för mig som yrkeslärare inom den traditionella skolvärlden.

Den 13 juni jobbade jag min sista dag på plusgymnasiet, avslut nr.1. Den 29 Augusti klickade jag i för att hämta ut min examen som yrkeslärare från Linneuniversitetet, avslut, nr.2. Den 25 September fick jag besked om att jag är godkänd Personal- shopper och väntar nu på mitt certifikat som bevis, avslut nr.3.

Nystart! I skrivande stund väntar jag på min F-skatt. Förra veckan den 28 September registrerade jag mitt nya företag, Style by Tina G. Behöver jag säga att det känns såååå himla bra? Jag har så mycket ideer om min framtid som kreatör och företagare. Till en början kommer jag att jobba som Personal- shopper med privata klienter då det blir styling från topp till tå, föreläsningar för olika grupper av intresserade människor och samarbeta med olika företagande-partner att skapa projekt ihop med.

I framtiden finns det i planen att min lärarutbildning ska komma till användning då jag kommer att erbjuda olika kursutbud vad gäller styling, make up och hårstyling. Listan går att göra lång men INTE längre än att min kropp och själ tillåter, statment!

 

Ta väl hand om dig. Vi kanske möts någon gång där ute i stylingvärlden.

Kolla gärna in på hemsidan vilka tjänster som går att boka.

Kram kram Tina G