Hej hej!

Påsken är här men tyvärr inte något niceigt väder. Vi håller som sagt på att måla och skrapa huset och hade tänkt att lägga de lediga dagarna på det, tyvärr är inte vädret på vår sida. Vad gör ni så här i påskhelgen med era lediga dagar? Sover? konstrunda? Går på fest eller middagbjudning med vänner? Träffar släkten? Eller är iväg på resa kanske?

Eftersom det är LÅNGfredag så tycker jag att det passar att prata om LÅNGklänningen. Kan alla bära upp långklänningen? det tänkte jag att vi ska titta på. Presenterar lite förslag på hur ni kan tänka utifrån er längd.

 

Kort kvinna Här passar det bra med enhetlig färgsättning från topp till tå för en förlängande effekt. Hellång längd på klänningen. Högklackad sko i samma färg som klänningen. Beroende av dina proportioner så kan det passa fint med empireskärning även halterneck funkar. Tänk även på att ljusare färger har en förstorande känsla även på längden. Helst inga linjer eller mönster på tvären som bryter av linjen.

Ljusrosa klänning                                                                    Halterneck klänning

 

 

Medellång kvinna Här passar nästan allt in, det kan gå lika bra med enhetlig färgsättning som klänning och helhets outfit där det finns delningar avbrott och olika färger. Vill du förlänga dig visuellt tänk som kort kvinna för förminskad effekt tänk som lång kvinna

Mönstrad klänning                                                                         Mörk klänning midjemarkering

 

 

Lång kvinna Här funkar det fint med ankellång klänning, tvådelat i olika färger eller någon tvärrand av sömmar eller mönster som bryter längden. En något lägre klack på skon. Mörkare färger förminska visuellt även på längden. Klänningar med singoalla skärning som bryter av längden är ett sätt att bryta av en lång linje.

Rosa klänning                                                                                 Mörk klänning

 

Det finns såklart fler sätt att tänka på vad gäller långklänningens utseende, här bjuder jag på några förslag. Önskar alla er läsare en härlig och glad påsk vad du än väljer att göra<3

Kram kram Tina G