Tänker du på att balansera upp dina kroppsproportioner när du väljer outfit? Som vi alla vet har vi olika och unika kroppsformer, det kan tex.vara att man har långa ben i förhållande till överkroppen eller korta ben i förhållande till överkroppen osv. i detta inlägg fokuserar jag på just att balansera upp ben med överkropp. Vi kan ju även ha andra proportioner som kan behöva balanseras upp så att vår optiska illusion uppfattar en balanserad kropp som tex. att axlarna ska balanseras jämt med höfterna osv. Men det får bli i ett annat inlägg.

Om man inte har varit hos någon stylist eller personal shopper och fått reda på om man har långa, korta eller balanserade ben kanske det är svårt att veta. Men de flesta människor har ändå en känsla när man kollar i spegeln om kläderna passar ihop att det ser “rätt” ut eller om det är något som inte riktigt stämmer. Det kan vara att man har fått på sig en kjol, skjorta, klänning eller något annat plagg som inte är så fördelaktig till de proportioner man har.

Tänkte ge 10 st handfasta tips på hur man med optisk illusion kan i första hand “förlänga” sina ben men också hur man kan “förlänga” överkroppen. Om benen är lika långa som överkroppen eller något med betoning på något längre än överkroppen behöver man inte tänka på att balansera så till vida att man inte vill framhäva och förlänga sina ben, då gäller samma regler.

Hur får jag benen att se längre ut:

  1. Hög midja på byxor
  2. Kör nerstoppade överdelar som toppar, blusar osv. i byxorna eller kjolen
  3. Hellånga byxor. INTE cropped, tre kvarts eller liknande
  4. Enhetlig färg på tex.byxor, strumpor och skor
  5. Högre klack

Hur får jag överkroppen att se längre ut:

  1. Använd tunika eller längre överdel
  2. Låg midja på byxorna
  3. Kör mörkare färg på nedre kroppshalvan och ljusare upptill
  4. Längre längd på kavaj eller kofta
  5. Långärmade överdelar

På bilden till vänster kan man se att benen ser längre ut, men nedstoppad skjorta, hellånga byxor, färgmatchning mellan byxor och skor och tre kvartsärm på skjortan. På bilden till höger “kapas benen av mitt på låret med den långa skjortan där jag även har hellång ärm och att det blir en helt annan färg på skorna.

img_3420-collage

Nedan kan du se skillnaden på kortare och hellång längd på byxorna, när jag kavlar upp ser benet kortare ut.

img_3421

Detta är några av alla knep man kan använda sig av för att visuellt balansera upp benlängden. Hur gör du för att skapa balans? Skriv gärna i kommentarsfältet. // Tina