Fyra klädmisstag

Här kommer några klädtips på vad du ska undvika om du inte vill se äldre ut. Det finns så klart fantastiska nyckelplagg och detaljer som gör dig och din outfit väldigt smickrande. Men det finns även vissa kläder och detaljer som har en mindre smickrande effekt. Mestadels skriver jag om de positiva nycklarna men för att riktigt veta och att inte falla i den andra gropen är det bra att även få vetskap om vilka misstag man kan göra.

Här kommer en lista

1. Illa sittande Bh, en bh som inte omsluter byst och runt om en som kanske har kanter som sitter åt på fel ställen eller en som är för stor. En dålig passform på bh kan påverka din hållning som i sin tur kan upplevas äldre.

2. För kort kjol, äldre kvinnor som faller för att försöka klä sig yngre genom att ha på sig snäv kort kort tyvärr har det motsatt effekt. Välj hellre en midi-lång klänning eller kjol som är en smickrande längd.

3. Svart, speciellt matt svart dränerar din hudton, framhäver fördjupningar i ditt ansikte och ger även ofördelaktiga skuggor i ansiktet. Om du är äldre och ändå vill använda svart välj hellre ett svart tyg med lyster och glans i glöm inte att lägga till färg på tex läppar eller accessoarer för att lyfta den svarta färgen.

4. För stora kläder, gör inte bara att du ser större ut än vad du är de hänger ner dina kroppsdrag och förvillar bort din naturliga kroppsform.

Ni förstår nog budskapet genom bilderna nedan även om det var svårt att hitta passande bilder som är tydligare.

Alla bilder är lånade.

Kram kram Tina G.