Hej hej!

Måndag igen, denna helgen rusade iväg. Fick ett nytt roligt uppdrag förra veckan. En kund som vill ha hjälp med stylingen inför en stor fest utomlands. Klädkod Black tie som är ungefär samma som det vi i sverige kallar smoking. Så igår kunde jag inte låta bli utan att börja sätta ihop olika moodboards med förslag på outfits i sin helhet.

Vid klädkod Smoking är det följande som gäller, Smoking är nr. 2 i rankingen alltså inte riktigt lika formell och “fin” klädsel som klädkoden frack/högtidsdräkt. Smoking gäller efter kl. 17 på kvällen. För mannen gäller svart- midnattsblå smoking kavaj (siden krage) med färgmatchande byxor (med längsgående revär vid sidan). Till det vit sidenskjorta med plisserat bröst, svarta finskor som tex. lackskor och svart siden eller sammetsfluga. Valfritt att addera gördel eller väst under kavajen.

Kvinnan är det lite mer friare val för det går bra med knälång klänning till hellång klänning eller byxa med matchande topp i finare material. Även ärmlängden varierar från lång ärm till bara axlar. Skor med valfri klackhöjd av siden, lack eller finare läder matchat med en liten formell väska.

Personligen tycker jag att man satsar på en stil och form som känns rätt, att ta på sig något som “gnager” på kroppen eller känns obekvämt och fel gör att man inte kan slappna av och känna sig säker med risk att det inte blir lika avslappnat och trevligt som önskat.

Efter att suttit och kollat ett tag blir man ju själv sugen på att gå på fest och få klä upp sig riktigt fint någon gång. Men men vad är väl en bal på slottet;)

 

Kläder väskor och skor på bilden hittar du på Boozt och eller Zalando.

Ett härligt ämne att blinga upp en måndag med.

Trevlig måndag till er alla!

Kram Tina G