Klädkod i Romantisk stil

Inlägget innehåller affiliateslänkar

Hejsan alla bloggisar! Eftersom jag själv ska gå på bröllop i sommar och sitter och spanar kläder till det mellan jobb, barn och allt annat i vardagen så passar jag på att lägga ut lite klädinspiration till er inför sommarens finare fester ni/vi är bjudna till.

Som vanligt kör jag något för alla stilar. Första stilen ut blir den Romantiska, vidare i veckan kommer inspiration till de andra stilarna. Missa inte det!

Jag håller mig inom Klädkod Kavaj för det är koden på det bröllop jag/vi ska på i sommar. Kan tänka mig att det är en av den vanligaste formen på svenska bröllop.

Hittade en punktlista på en sida (http://www.kladkoder.nu/kavaj/) på nätet vad som gäller vid denna klädkoden.

Kläd kod Kavaj- Herrar

  • Kostym i valfri färg. Kavaj, byxa och eventuellt väst ska vara i samma tyg och färg. Desto mörkare färg ju mer formellt.
  • Skjorta i valfri färg. Desto ljusare färg ju mer formellt.
  • Skorna ska vara svarta efter kl 18, men kan vara bruna tidigare på dagen tillsammans med en ljusare färg på kostymen. Regeln är dock gammal, och troligen en kvarleva från en tid då det var självklart att bära mörk aftonklädsel efter kl 18, exempelvis mörk kostym eller frack. Idag anses bruna skor vara ett alternativ även på kvällen vid klädkod Kavaj. Eventuellt skärp ska vara i samma färg som skorna.
  • Slips eller fluga är obligatoriskt.

Klädkod kavaj- Dam

  • Finare vardag. “Om en man klär sig i ljus kostym, hur uppklädd är han då?” Som kvinna bör du känna dig lika uppklädd. Detta beror ju dock självfallet på vad man är van att klä sig i till vardags.
  • Klänning, kjol, byxdress eller dräkt. Det ska vara elegant men inte lika uppklätt som en mörk aftonklädsel. Klänning eller kjol ska minst gå ned till knäna, men inte vara golvlång. Inga bara axlar. Sparsam urringning.
  • Snygg byxa och top fungerar.
  • Smycken kan göra stor skillnad och ge ett mer eller mindre formellt intryck, beroende på stil.
  • Precis som herrar kan bära mörk kostym när det står kavaj som klädkod, så går det bra för kvinnor att ha mörk kostymklänning. Det är aldrig fel, men man kan försöka känna av hur formell tillställningen är. Äger den rum på kvällen så kan man tänka en högre formell nivå.

Kram kram Tina G

Klänning// Ballerina skor// Hatt// Väska// Cardigan// Örhänge