Åkommor & Föredrag

Hej, det är Fredag Igen! Vi är inne i den första vårmånaden, yeey! Hur skönt är inte det? Insåg i natt att hur mycket vitaminer och bra kost jag sätter i mig under hela den mörka perioden här i Sverige är kropp & knopp nu tömt hela förrådet på det nu. Dessutom hjälpte väl min sjukvecka till att tömma. Inatt vaknade jag nämligen med jordens kramp under foten och DEN höll i. Jag vet inte hur länge men länge nog att tro att den aldrig skulle släppa. Så nu blir det till att hälla i mig Magnesium i stora lass.

Nog om mina personliga åkommor. Dom har ni fått ta en hel del av den sista veckan, he he!

Alltså vilken härlig kväll vi hade igår. Kommer ni ihåg att jag berättade om ett föredrag på en advokatbyrå som jag var inbjuden att vara en del av och hålla i? Eva juristen och jag höll i ett föredrag där det kvinnliga nätverket BRON i Bromölla kom och lyssnade. Temat för kvällen var “Juridik, Kläder och Karriär”.

Eva höll ett minst sagt viktigt riktat prat om våra rättigheter och “bra att veta” om situationer man kan hamna i som företagare och i sin karriär. Det blev ett stort engagemang i detta ämne med alla kvinnor som var där.

Jag pratade om hur vi kan klä oss smart och rätt för en framgångsrik karriär. Vad vår image och stil gör för intryck men framförallt hur stor del färgerna påverkar och signalera olika budskap. Tog med mig kavajer i tre olika färger brun, marinblå och röd och bytte med. Detta för att visa hur stor skillnad det kan vara för hur vi uppfattar det och vilket budskap färgen sänder ut. Det blev många aha-upplevelser för damerna. För Evas (juristen) del blir det att byta ut det svarta till till blått när hon är i rätten med klient. En annan kvinna reagerade och fick rysningar för hur stor skillnad det var med de olika färgerna på mig. Detta skapade verkligen mycket frågor och intressanta diskussioner.

Även om vi var ett otippat föreläsarpar fick vi höra att de tyckte att Eva och jag knöt ihop påsen på ett intressant sätt i temat.  Så fick vi en fin present också. Men gissa! Jag glömde ta foto så ni får hålla tillgodo med min outfit för kvällens uppdrag.

Tack Eva och alla härliga BRON-kvinnor för en supertrevlig kväll!

Kram kram Tina G