Hej!

Kommande inlägg tänker jag fokusera på de fyra olika färgkaraktärerna som vi tillhör. Jag jobbar med strukturerad färganalys för att få fram rätt skala till varje person. Därför kan du endast tillhöra en av de fyra olika karaktärerna, vilket gör det hela enkelt och lätt att ta till sig. Inom varje karaktär kan det skilja sig från person till person, en del är bättre i vissa färger som tex röda/ rosa i skalan och andra passar kanske bättre i de blå/ grön/ turkosa. Detta är något som kommer fram i den personliga färganalysen. Idag beskriver jag och inspirerar utifrån den färgkaraktär som har värdeorden Djup, Klar, Kall. Här finns ni med som kan klä väldigt bra i kontrasterande färger och eller klara isiga nyanser.

I Sverige är det inte så många som har denna färgkaraktär, som bekant är vi svenskar mer åt det ljusa hållet, men det blir fler och fler i denna karaktär i och med alla nysvenskar. Här hittar vi kvinnan och mannen med djupare drag. Den färgkaraktären du är i präglar även en stor del av ditt uttryck och din personlighet. Det är alltså så mycket mer är “bara” en färgskala vi hamnat i som de flesta av oss tyvärr är helt omedvetna om.

Som sagt här är det perfekt att kombinera kontraster och klara glansiga färger. När det gäller mönster är det bäst med geometriska tydliga linjer. Nedan visar jag förslag på outfit med rätt färger, kontraster och klara nyanser. Basfärgerna i denna skalan är bland annat svart, grå och mörkaste marinblå.

Blus, Kostymbyxa, SkorBomberjacka, Läppstift, Scarf (länkar till bild nedan)

 

Cardigan, isigt blå Blus, Jeans, Jeans, isigt rosa Knytblus, Skor (länkar till bild nedan)

 

Pumps, Topp, Skinnbyxa, Mönstrad kavaj, Cardigan, Sneakers (länkar till bild nedan)

Vilka fördelar har du av att använda dig av dina rätta färger? 1. Du ser piggare och fräschare ut 2. Huden ser slätare och yngre ut 3. du slipper förstärka skuggor, rynkor och fördjupningar i ansiktet. Och om din garderob består av rätt nyanser är det så lätt att matcha din klädsel varje dag.

Vi träffas här på måndag igen, då med färgkaraktären med värdeorden Ljus, klar, varm.

Kram kram Tina G.