Mina ögon är som en scanner, varje människa jag möter får en snabb analys. Genast sätter alla mina sinnen igång och massor av frågor kommer som tex. Vilken färgkaraktär är hen? vilken stil har/ är hen? Undra var hen har klippt sig? osv.  Det går inte att stoppa. De jag möter som känner mig och vet var jag jobbar har oftast en ursäkt för hur de ser ut i håret eller klädseln. Men jag dömer aldrig efter det, det är personligheten som betyder något. Jag är medveten om att jag kliver in i andra människors sfär när jag oombedd “scannar” dem men på det sättet kan jag veta lite om hur den människa är. Det ligger mycket personlighet i ens karaktärer. Den insikt och kunskap kan skapa ett bra möte mellan mig och andra människor.

Egentligen har jag semester och borde släppa det som är mitt jobb, att analysera. Men för mig är det inte ett jobb som ett 7- 16 jobb, det är en livsstil o jag är dedikerat till den livsstilen. Jag applicerar färg, form och stil på allt i mitt liv. På grund av värmen vi har här i Spanien så är det meningslöst att försöka styla sig i hår, make up eller outfits,(iaf dagtid) men det hindrar inte mig att tänka i de banorna ändå. Som sagt jag gör det genom mötet med andra människor. Idag när jag var uppe i mataffären kom det in en (vad jag antar) dotter och hennes mamma. Båda med härligt tjockt svart hår och kritvita i hyn. Kontrasternas kontraster, tänk er snövit, genast som på klippdockor hade jag stylat upp de båda med härliga kontraster i både outfits och makeup. Tänk er knallrött läppstift till den bleka hyn och svart markerad eyeliner som förtydligar deras klara ögonfärg. Svart/ vit bas i klädsel med skarpa kontrastfärger till i kall gult, kall turkos eller varför inte isigt rosa och blanka silvriga smycken.

snow-white_23397277_172434122

Eller alla härligt varmt olivhysfärgade spanjorer med djupt dämpade mörka ögon färg, inte alla förstås men många. Man kan höra på deras röst att de har en varma och lugn personlighet. Det finns även många spanjorer som tillhör den ljusa, klara och varma färgkaraktären, fartfyllda energifyllda och öppna personligheter som möter en med ett härligt -” Hello my friend”, utan att man känner dem. Jag vill applicera de varma glada färger som gul ihop med guld på outfit, accessoarer och smycken till dessa varma människor.

the-ocean-is-calling-7-things-you-might-not-know-about-disney-s-moana-moana-disney-1017363 2f1c5d7fefb562a670992f948c175e19

I området jag håller till på här i Spanien har det emigrerat många “Britter”, de älskar solen och värmen. Generellt är deras hud den känsliga porslinsbleka som har väldigt svårt att bli brun, de bränner sig lätt i solen. Men det är de som klär allra bäst i sommarfärger som pasteller och ljusa dämpade färger.

original frost

Så om vi möts någon gång och jag tittar på dig lite längre än vad som anses “normalt”, bli inte rädd, tro inte att jag dömer. Jag försöker bara lära känna dig lite bättre och öppna upp för ett bra möte oss emellan.

Detta inlägg skulle handla om kontraster i färgerna men det gled in på annat märker jag, he he.

Varma hälsningar Tina