“Gäddhäng” och ärmar

Inlägget innehållet affiliateslänkar

Hej alla fina! Den senaste tiden här på bloggen har det blivit lite mer fokus på mig och min bröllops-outfit. Hoppas ni tycker att även det kan vara intressant att läsa om ibland. Personligen gillar jag att mixa och variera innehållet här, ibland är det mer personligt, det poppar upp inlägg om mina resor och såklart det denna bloggen har som nisch STIL, FÄRG, FORM och STYLING.

Nu tänkte jag köra en del inlägg som riktar sig mot  det som många av oss ser som “problem områden” på kroppen. Vi har alla något vi vill dölja, trolla bort eller lyfta fram som tex. “gäddhäng”, “muffinmage”, “för” stor rumpa, “för” liten rumpa osv.

Att det går att göra mycket för att skapa balans på kroppens proportioner med kläder och detaljer tror jag att ni som läser här har förstått. Vad passar inte bättre nu mitt i sommarvärmen än att starta dessa ämnen än med området runt överarmar som många drar sig för att visa.

Så om man nu upplever att man har tjocka överarmar eller om gäddhänget börjar visa sig,

Vad kan man då tänka på?

Jo, Välj en ärm som inte smiter åt för hårt och samtidigt inte har för tunt material detta för att inte allt ska framhävas. Låt en kort ärm sluta strax ovanför armbågen (om bysten tillåter) i en något lösare passform. Välj bort detaljer som volanger på ärmen då det drar uppmärksamhet till sig och ger en förstorande effekt. Välj diffusa mönster då det kan förvilla ögat. Mörkare färger döljer och förminskar, ljusare färger tar fram och förstorar.

Skickar med några förslag på toppar med ärmar i bra passform som passar bra i sommar.

Kram kram Tina G

 

Topp marinblå

Topp blommig

Topp mönstrad

Topp röd