Känslan av tjockare hår

Hejsan! Jobbar långa dag nu men framför allt försöker jag njuta av sommaren och de små lediga stunderna med nära och kära. Så bloggen får stå åt sidan ibland, det blir att prioritera helt enkelt.

Ett av jobben den senaste tiden är med en kund som hörde av sig och var bekymrad över sitt hår. På sistone har hennes hår börjat kännas mycket tunnare. Hon berättade att hon tappat/fällt betydligt mer hår än vanligt under en längre tid men att det nu blivit bättre med håravfallet och nytt redan var på väg ut.

Min erfarenhet är att oavsett hur tjockt eller tunt hår man är van vid är det för alla en obehaglig känsla att tappa mycket hår. Den känslan att ta i sitt hår och veta hur det ska kännas helt plötsligt är annorlunda blir vem som orolig av.

Hur eller hur är vårt hår otroligt viktigt för oss. Jag brukar säga att en liten del av själen växer med håret ut, och vem vill inte att själen ska må bra? Hur gamla vi än blir är håret viktigt för oss och har vi varit nere ett tag och inte tagit hand om oss själ(v), oftast det första vi vill gå och fixa är vårt hår. Är det någon som inte håller med mig här?

Jag och kunden bestämde att det fick bli en hårförtjockning. Extra hår med tejp som fästmetod ansåg jag var lämpligast i detta fall, fästet ligger platt mot hårbotten och går att placera där de behövs.

Som ni kan se på bilden nedan är löshåret rakt och kundens hår är något lockigare. Det “nya” håret kommer efter ett tag och någon tvätt smälta fint in i hennes eget hår. Eftersom det handlade om förtjockning och inte förlängning valde jag i samråd med kunden att klippa i samma längd plus någon cm till för att hennes eget behövde en uppfräschning.

Det är lite mer att tänka på när man ska ta hand om håret med förtjockning i men det är äkta hår i bra kvalitet därför går det att styla som vanligt. Håret behöver borstas minst två gånger om dagen (morgon & kväll) gärna med svinborste. Annars är det nästan som vanligt.

Nöjd kund nöjd frisör!

Kram kram Tina G