Det kan vara svårt att hitta rätt stil och känsla inför olika situationer man hamnar i. Kanske är du en stilkaraktär som hellre föredrar byxor än kjol eller klänning. Hur gör man då om situationen “kräver” klädkod klänning eller om det är ett visst färgtema som inte är fördelaktigt till din färgkaraktär?

Oftast bygger man upp ett jobbigt tankesätt kring val av rätt kläder inför en mer dressad situation. Mitt råd “keep it simple”, det är oftast detaljerna som gör den stora förvandlingen.

Addera de för dig rätta accessoarerna inför en bjudning eller fest:

 • ett guld/ silver- färgat skärp i midjan kan lyfta vilken klädsel som helst t.ex. klänning eller blus
 • något extra “bling” på skorna känns mer festlig
 • enhetligt färgat outfit upplevs exklusivt
 •  en enkel eller avancerad uppsättning i håret
 • Lackskor eller lackväska
 • Fräscha upp färgen på håret och håll frisyren välvårdad
 • den Naturliga stilkaraktären kan t.ex. satsa på mer eleganta material på kläderna som siden och silke och lager på lager.
 • den Klassiska stilkaraktären, klänning i sammet, väl matchande och uppvägd mängd smycken i din rätta metall, markerad eyeliner och rött läpp
 • den Dramatiska stilkaraktären, guld eller silverklänning eller outfit med mycket mönster eller ett par skor som “sticker ut” med sin färg och detaljer. Uppsatt hår dekorerat med blingig klämma eller liknande.
 • den Romantiska stilkaraktären, klänning i spets eller lång böljande kjol med spetstopp till ballerinaskor eller vintage- stil på skor och antikt utseende smycken
 • den Tuffa stilkaraktären, visas nedan med bilder och text hur man kan skapa rätt feststil från en styling jag gjorde i helgen som gick…

 

Låt mig presentera Emma, hon har stilkaraktär Tuff och hennes färgkaraktär är Ljus, dämpad, kall. Emma trivs bäst att klä sig i sneakers, jeans och skjorta eller tröja. Denna stilen är lite pojkflicka och trivs bäst i byxa. Hon var bjuden på stor 40- års fest där klädkoden var “vitt eller svart”, klädkoden begränsade hennes styling- tänk hon var mer inne på att ha färg på kläderna inför kvällen.

img_3429

För ett mer välvårdat intryck började jag med att klippa av allt det slitna på topparna och fräschade upp med slingor i botten.

img_3431-collage

Till hårstylingen tog jag först Powder up från Lanzá i botten och tuperade för bättre hållbarhet. Därefter lockade jag längderna i hela håret med en oval locktång för att få ett tuffare och rakare snitt på lockarna. Efterhand sprayades lockarna med svag spray för stabilitet.

img_3434

Jag valde att sätta upp ena sidan med tvinnings- teknik som ebbar ut i löst hängande hår med “raka” lockar. Det kan lätt bli åt det romantiska hållet med lockar som är mer mjuka och runda.

img_3435-collage

Här har ni slutresultatet. Vi valde ut en svart vit klänning för att få tydliga kontraster med tuffare snitt och grafiskt mönster som uttrycker attityd. Den vita färgen i klänningen är soft white som ligger i Emmas färgkarta. Emmas har lite kortare ben än överkropp som balanseras upp med en högt skuren midja, mer om det här Knep för hur du får dina ben att se längre ut. Klänningen tillåter även att Emmas tatueringar får ta plats som extra accessoarer. Till den mer utstickande klänningen valdes en skön sko i skinn med lagom hög och bred klack i ett enkelt snitt.

img_3439

Hoppas tipsen här kommer till nytta.

Blir du också stressad och gör det komplicerat när du behöver tänka utanför din vanliga klädsel? eller hur tänker och gör du?

Kram kram Tina