Hej!

Sitter och spanar på fina makeup tips inför nyårs afton. Det finns så fina färger, glitter, duster och bling i sminkväg. Alla gillar inte att sminka sig, en del vill ha lite lagom mycket och några älskar att dundra på med mycket make up. När det gäller en större fest eller tillställning är det fint att lägga på lite extra runt ögonen och att våga vara lite mer kvinnlig med färg på läpparna. Är det till en party kväll så är det passande med en mer glittrig makeup eller en skapt sotad look. Det går verkligen att göra riktiga konstverk med sminket.

Din stil och färgkaraktär har betydelse för hur din makeup situation ser ut. För att få till en passande make up kan du tänka på följande råd, vilka former du arbetar fram, hur mycket smink och vilka färger som får dig att se så fördelaktig ut som möjligt och som framhäver det bästa hos dig. Exempelvis den naturliga stilen vill oftast hålla sig så naturlig som möjligt och då blir det inte så mycket smink och lugna naturfärger känns kanske bäst, medan den dramatiska stilkaraktären vill sticka ut, är oftast konstnärlig och gillar mycket färg då det gärna blir härligt kreativa sminkningar.

Det är många saker att tänka på när det gäller sminkningen tex. Vad vill du framhäva med din sminkning? din ögonfärg? eller vill du kanske få ögonen att se större ut? Ska läpparna synas eller kanske skapa höga kindben? Smalare näsa? och hur vill du framstå? osv.

När det kommer till färger är det bästa att spegla sina egna färger. Är du varm och ljus använd då varma ljusa färger gärna med lyster i kanske metallictoner. Är du kall och ljus använd kalla ljusa färger som är lite med dämpade kanske pastelltoner. Är du varm och djup använd varma djupa färger gärna de brända tonerna. Är du djup och kall använd kalla djupa krispiga eller isiga toner. Eftersom jag har blå ögon och är varm och ljus i min färgkaraktär blir det färger i koppar, brun och kanske lite guld som bilden.

makeup paletten nedan finns det färger som passar till alla tillfällen och till alla färgkaraktärer. Är du modig och kreativ så är det bara att blanda flera färger för att komma fram till rätt färg. Paletten har både skimrande och dämpade färger, något för dig som gillar att sminka dig och dina kompisar.

Till vardags använder jag de bruna färgerna från nedan makeup palette, brun mascara, varmfärgat Rouge/bluscher och läppglans med en varm ton i. Till fest tycker jag om att “krydda” på lite extra med makeupen, fast jag håller mig till de varma färgerna men kör en svart mascara till för lite tuffare look.

  

Har du planerat din sminkning till Nyårs festen?

Vill du få tips om nyårs outfit kolla Här från ett tidigare inlägg på bloggen. All blå text är länkar som tar dig direkt till produkterna det är bara att klicka där.

Du vet väl att det går att prenumerera på denna blogg? i sidomenyn till höger hittar du prenumerations registreringen, då postas alla blogginlägg till din mail.

Detta blir det sista inlägget för 2016. Jag önskar er alla ett fantastiskt slut på 2016 och en glimrande fortsättning på det nya året.

GOTT NYTT ÅR!

Varma kramar Tina G