Hej hej!

Fredag igen, helt otroligt vad veckorna springer iväg. Tänkte berätta om ett uppdrag från veckan som gått. I onsdags var jag bokad med kund att hitta de bäst passande glasögonbågarna efter hennes personliga drag vad gäller färg och form. Det kan vara svårt att hitta rätt i denna djungel av bågar, färger, former, storlekar och kvaliteter ifrån hur många olika butiker och nätbutiker som helst.

Men det finns ett lättare sätt att nå fram till det bästa paret glasögon. När du vet dina ansiktsdrag och din personliga färgkaraktär blir det betydligt lättare, du begränsar dig med vad du ska titta efter. Då vet du vilka färger och former du ska titta efter och behöver egentligen inte titta på annat än just dessa drag på bågarna. Det kan vara bra att prova någon annan form och färg i början för att bli övertygad om vad som är bäst. Denna kund hade önskemål om en brun båge och hon hade varit ute och kollat själv två gånger tidigare men kände sig inte säker. Vi har analyserat henne ansiktsdrag som är åt det mer raka/kantiga hållet och hennes färgkaraktär är djup,dämpad,varm. Tänk på att balansera med storleken på bågen i förhållande till ansiktet så de inte ser för små eller för stora ut.

Vi gick i ca fyra butiker och hade till slut två bågar från två olika butiker och märken det stod emellan. Jag plockade fram flera färgvarianter av brun allt från bostad guld till olika enfärgade och melerade. En vanlig kommentar från kunder när vi går ut på shopping är – det plagget hade jag aldrig tänkt på att prova! eller – Den färgkombinationen var så bra det hade jag aldrig kunnat tro! Ibland låser man sig vid en ide´om hur det ska vara då kan det vara bra med hjälp från någon annan för att öka perspektiven. Min kund i veckan hade redan varit i dessa butiker men inte sett eller ens tänkt på att prova just sådana bågarna i färg och som jag tog fram som förslag.

Med de här bågarna körde vi uteslutningsmetoden i en butik och de nedersta i borstad guld blev favoriterna.

Fyra butiker och säkert femtio provade bågar senare stod det mellan de två på bilden nedan. Som ni säkert kan se är själva formen på båda bågarna ganska lika men de skiljer sig en hel del i färg och en del i stil. Kunden valde de i borstad guld till vänster. Det blev en fin kontrast som tog fram hennes ögonfärg och hårfärg, det såg väldigt fördelaktigt ut.

Vad gillar du för stil och färg på dina bågar? Jag själv har spanat in några nya till mig själv. Jag växlar mellan att ha ett par som syns lite mer och eller de som inte tar allt för mycket uppmärksamhet. När jag var yngre kunde jag köpa vinröd eller svarta tex. men idag tänker jag mer på att välja några i mina basfärger. Jag jag ser till att balansera mina rundade drag i ansiktet med en mer rundad båge.

Något av dessa par kan jag själv tänka mig att byta till nästa gång. Vad tycks?

 

Nu önskar jag er alla läsare en härlig helg. Kram kram Tina G