Hur kan man vara sin stil?

Som det mesta här i livet börjar allt inifrån oss själva. Ur den inre kärnan i oss gör vi speglingar. Men genom år av präglingar från vår omgivning har vi anpassat oss till normen till det som anses normalt i det hem eller samhälle vi lever och växer upp i. Ex. Din mamma tyckte du var en så gullig liten flicka hon ville ha dig som en prinsessa. Förmodligen växte du upp i rosa ljuva kreationer, klänningar och blommor, STOPP!!! Vad har hände här jo en spegling, din mamma klädde (kanske) upp dig i sin personliga stil nämligen den Romantiska. Eller mamman med den Tuffa stilkaraktären som ville ha dig till en riktig cooling i kläder och även beteende osv.

När vi sedan kommer längre upp i åldern är den allra viktigaste omgivningen kompisarna för oss. Provokationens period, allt för att bryta sig loss ur familjens tänk. Kommer du ihåg hur du skulle testa allt? Håret skulle ändras i alla möjliga och omöjliga färger och former och klädstilarna ändrades med vilket umgänge man hade.Till och med ändrades ens röst och man hade ett eget språk med sina kompisar. En period av berg och dalbana. Efter dessa perioder av förvirring i vilken just DU är kanske det landar i något som faller inom ramen för någon av stilarna.

Men är det verkligen Du i den stil du landat i? Känns det in i roten att du är rätt i den stil du har valt? När du blir medveten om vilken stilkaraktär du är får du en aha- upplevelse rent allmänt angående ditt sätt att vara. Det förklara varför du reagerar och uttrycker dig på det sätt du gör. Det kan bli en liten sorg över att du inte lyssnat på vem du är men oftast blir det en känsla av lättnad och glädje när du förstår.

En klient till mig hade helt tryckt undan och glömt bort vad just hon trivdes i för kläder. Hon hade under många år valt att inte ta någon större plats varken som människa eller i sitt yttre utseende. Hon valde gråa färger, inga accessoarer långt ofärgat hår och ingen makeup. För denna fina människa blev det just lite sorgligt efter vi grävt (intervjuat) fram hennes personliga grundstil. Sorgen låg i att inte lyssna på sig själv men fick också upplevelse av lättnad och glädje över att hitta hem. Steget blev stort, från den Naturliga stilkaraktär hon anammat till att faktiskt vara den DRAMATISKA, wow! Jag kan meddela er att hon har blommat ut både personligt med ett stärkt självkänsla och vågar uttrycka sin stil.

Att ta reda på sin stilkaraktär har inget med mode och trender att göra, det har med ens välbefinnande att göra.

—————————————————————————————————————————

Denna text skrev jag i förra hösten, kände nu att det passade bra att återanvända den till bilderna från ett jobb jag gjorde igår.

Min klient på bilden vågar leva och vara i sin stil fullt ut. Hon behöver ingen personlig stilrådgivning hon lyssnar till sin inre röst (kanske inte medvetet) på vad som är och känns rätt för henne. Ett och annat råd från tar hon väl men framför lyssnar hon inte på Jante.

Fräcka kläder och med rätt stil och styling på håret så blir det en perfekt helhet. Klipp och färg av hår fixade jag, kläder och styling kom hon med.

Här är Länken till min hemsida där du hittar mina tjänster

Kram kram Tina G