Hej hej!

Alltså vilken helg det varit. Två av våra barn har varit på fotbollscup i grannkommunen. Båda hade såklart helt olika tider på sina två matcher/dag i tre dagar, det blev ett organiserat kaos med alla körningar. Jag har kört några gånger men mest planerat, fixat mat och städning inför stora sonens konfirmation, pust! OCH regnet har bara öst ner så mängder med torktumlingar på alla fotbollskläder. Men allt har gått bra och konfirmationen blev en väldigt trevlig happening mitt i allt med god mat och trevlig stund med nära och kära:)

Sonen fick bestämma mat o då blev det smörgåstårta sen valde jag nutellacheescake med rostade hasselnötter, grädde och jordgubbar till dessert. För att vara första gången är jag gör smörgåstårta så är jag stolt över resultatet.

Här har vi han stora killen.

Nog om mig och mitt! I förra veckan fick jag rycka ut på ännu ett uppdrag om att hjälpa till att välja tapeter och färger, denna gången till en lägenhet med två rum o kök. Miljana hade kört fast i alla val och kunde inte tänka klart, det är inte så konstigt det är väldigt mycket beslut som ska tas så hantverkarna kan komma igång. Miljana ville ha det rättså neutralt pga att de inte bestämt sig för användningen av lägenheten. Jag började med att planerade upp rummen utifrån ägarnas personliga färg och stildrag och anpassade vilka färger som är bra att omge sig med i de olika rummen. Precis som med våra kläder så är det bästa för oss att utgå från oss själva alltså vilka färger och vilken stil man har. Nu var min uppgift att hjälpa till med valen till alla väggar men jag kunde inte låta bli att tänka helhet.

Jag utgick från färgerna nedan för att begränsa valen och för att få harmoni genomgående i hela lägenheten. Kalla basfärger adderat med blått och vitt. Den mörkbruna får stå för träslagen.

Hallen och vardagsrummet kommer att gå i samma färger då det kommer att ha en förstorande effekt.

Så här tänkte jag vardagsrummet. Med beiga väggar blir det varmt och inbjudande en härlig miljö att umgås i och det är lätt att sätta till vilka färger som helst. Golven kommer att att läggas med ny fin ekparkett i hall, vardagsrum och kök. Ljusgröna skåp hade de redan investerat i till vardagsrummet

Sovrummet ville jag hålla svalt och skönt så valet föll på en något silvergrå tapet. I detta rummet blir det vitt parkettgolv som blir ljust, fräscht och kommer att ha en förstorande effekt till ett rättså litet rum.

Blått är en sval och behaglig färg att sova i och passar fint till de gråväggarna. Bryta av och sätta till mörkt träslag på möblerna som ger balans till allt det ljusa.

Köket kommer att ha vita skåpsluckor och samma ekparkett som hall o vardagsrum.

Till köket valde vi en mattgrå något marmorerad tapet. Till det vita och grå är det fint att addera koppar detaljer. De får stå för den orangea färgen, den färgen har en förmåga att påverka den kreativa sidan i oss och det passar bra i köksmiljö vid matlagning och bakning.

Ska bli spännande att få se resultatet. Inspirationsbilderna har jag skapat då det blir lättare att se om färgerna passar bra i miljön det är tänkt. Det är inget som tillhör själva uppdraget.

Vi ses här på fredag igen, ha en go vecka.

Kram kram Tina G