Hej hej!

Startade jobbdagen med att ha Nationellt prov med mina stylist 1:or och har precis fått i mig lite lunch. Tänkte hinna skriva dagens inlägg nu på lunchen. I em ska jag starta upp kursen i färganalys med 1:orna därefter blir det uppstart och genomgång av kurs i manikyr med 2:orna. Det är verkligen roligt att ha så varierande moment att jobba med fast mest brinner jag så klart för färganalysen.

I helgen var jag inbjuden att hålla föreläsning för en grupp tjejer som var på “må bra helg” i Borrby på Österlen. Vilken underbar oas Hotel Borrby. Rekommenderas varmt om man vill ha event eller bara ta en helg med sin kära och njuta av fantastisk mat och miljö.

Det var cirka 10 personer och mitt uppdrag var att inspirera i färgens och formens påverkan av vårt välbefinnande. Tjejerna hade haft fullt schema i två dagar med olika träningspass varvat med kostföreläsningar. För att skapa balans behöver vi ju även känna oss tillfreds med vår utsida och spegla vem vi är på det sättet. Färg är energi och påverkar oss mycket mer än vi är medvetna om, jag har skrivit om det i tidigare inlägg Här. Formen på våra kläder och accessoarer är också viktiga för att vi ska vara avslappnade, trygga och tillfreds och få ha rätt känslan. Tänk efter hur det känns när du fått på dig något som inte är “du” det går inte att sluta fokusera på den oriktiga eller obekväma känslan. Rätt stil, snitt och form på kläderna är A och O.

Vi höll till i ett utrymme där maten serveras, som ett mysigt vardagsrum. Här är några av tjejerna.

Nedan visar jag på skillnaden med hur vi uppfattar olika färger, Tjejerna fick säga hur de uppfattade mig först i de bruna och beige färgerna. Då kom det ord som varm, behaglig, mjuk, vänskaplig osv.

Får bjuda på denna roliga bild, tagen precis när jag klär på kavajen, ha ha ha. Den blå färgen fick jag ord som hård, seriös, skärpt osv. Den röda kavajen hann jag ta av innan bilden togs men upplevelsen var HÄR kommer JAG, vill synas, energi, power osv. Enligt mig var detta ett väldigt tydligt exempel på att färger förmedlar och signalerar, vi ska bara göra oss lite mer medvetna om det.

 

Valentina var arrangör av må bra eventet. Här sitter hon så jag får demonstrera hur olika färger gör olika bra eller mindre effekter i vårt ansikte som förstärkta fördjupningar eller skuggor osv. Valentina är färgkaraktären djup, klar, kall. Läs mer om det HÄR.

För att visa om Valentina är varm eller kall visade jag genom att drapera med guld och silver.

Namaste;)

Jag och alla härliga deltagare..

Läs mer om tjejkvällar och föreläsningar jag erbjuder i mitt företag Här.

Trevlig kväll och kram på er alla, Tina G