Måste visa er ett lite projekt jag jobbade med igår. En kund till mig ville göra en förändring vad gäller ny färg och form för hennes hår. Vi har sedan tidigare gjort både färg och stilanalys på denna kund och fick då verktyg att utgå ifrån till färg, form och stil på både kläder och hår. När man som stylist/ frisör har klart för sig vad kundens personliga grundstil är då blir det lätt att jobba fram frisyrer som fungerar bra för kunden att kunna hantera själv.

Denna kund är Naturlig i sin grundstil, de som har den grundstilen gillar oftast när det är lättskött och vill inte ha så mycket produkter i håret utan det ska fungera och se fint ut ändå. I utförandet av stilanalys tittar man även på kundens ansiktsdrag och dess form, denna kundens drag och form är till största del åt det rak/ kantigare hållet. Denna vetskap underlättar när jag som frisör/ stylist ska anpassa och klippa rätt form på frisyren om det ska vara mer taggigt och rakt eller mjukt rundade linjer. Färganalysen är inte bara till för att veta vilka färger på kläder man ska ha utan det är en bra guide när det gäller vilken hårfärg som blir bra. Kunden är ljus, kall och dämpad i sina färger och detta fall valde jag rakt av en färg som finns med i hennes färgpalett.

Så här ser kundens färgpalett ut, tyvärr gör färgerna inte sig riktigt rättvisa på foto.

img_3549

Före och efter bild från blonda toner till vinrött. Kundens hår har blekts av solen plus att det fanns blekta slingor i sedan början på sommaren. Blandade ihop tre olika kalla färger för att få en kall röd färg som kallas Burgundy. Vad tycks?

img_3540-collage-1

Färgen och frisyren känns passande för säsongen, härlig höstkänsla som passar fint till mysiga stickade plagg.

img_3541-collage

Tygerna som draperar kunden på alla bilder är några av färgerna ur hennes färgpalett. När tygerna läggs på kunden är det bra att kunna visa olika kombinationer av de bäst passande färgerna men också för att göra det tydligt visuellt för kunden.

img_3542-collage

Önskar er en härlig dag

Kram kram // Tina G