Som ni vet har jag en deltidsanställning på ett stylistprogram på gymnasiet. Hade som vanligt gjort upp mina planer och uppgifter till eleverna för det kommande veckorna med innehåll från min kurs jag har med dem. Men det gick ungefär 10 min in på lektionen när jag tvärt vände uppochner på min planering och tillmötesgick elevernas önskan. Förstod att de är så stressade inför ett stort projekt, en modevisning i bröllopets tecken de håller på med och ska vara klart om en och en halv vecka.

Så idag fick de jobbar med det och allt lugnade ner sig. Även om mina planer grusades så anser jag att elevernas välmående får komma i första hand. Det är ju inte alltid det funkar att göra så men när det går är det väl en självklarhet.

Mitt nästa projekt med eleverna är de ska få jobba med att styla Avantgarde frisyrer. Ganska komplicerade frisyrer med med rätt tekniker och mycket övning så fixar dom det. De ska få en inspirationsbild som ska tolkas och utifrån det planera sitt arbete och utföra frisyren med allt vad det innebär, produkter, tuperingar, passande värmeverktyg osv. Men det får bli efter höstlovet.

Kram kram Tina G