Satsa på antingen varmt eller kallt

Hej alla, det är Fredag igen! Härom dagen fick du som läsare här 10 tips på hur du blir vän med din garderob Länk HÄR till inlägget . Här kommer del 2 i det temat.

Har du svårt att matcha ihop dina plagg i garderoben? Det är säkert så att det är olika anledningar till att din garderob kan kännas svår att matcha. För att nämna några av anledningarna kan det t.ex. vara att där hänger många olika stilar och att där är alltför många kläder med fel passform och/eller är garderoben mixad i alla färger och nyanser i både varmt och kallt.

Mitt råd för att börja strukturera upp din garderob är att du håller dig till din huds underton, alltså har du kalla undertoner satsa på kläder i kalla nyanser har du varma undertoner håll dig till varma nyanser. Då vet du i alla fall att du inte kommer att locka fram ofördelaktiga skuggor och fördjupningar i ansiktet. Dessutom har ögat så mycket lättare för att matcha ihop nyanser i samma skala och det leder till en lättare situation för dig när du ska välja kläder.

Om du redan vet om du är varm eller kall föreslår jag att du börjar med att hänga kalla kläder för sig och varma för sig i garderoben. Fokusera på den del som är din skala och se om du lättare får till en matchning. Efterhand kan man byta ut kläder/färger mot det som är i ens nyanser steg för steg.

Om du inte vet vilken underton du har kan du boka tid hos en personlig stylist (eller liknande) och ta reda på om du är varm eller kall, dessutom väl där kan du få hela din mest fördelaktiga färgskala. En fullständig färgkonsultation tar mellan 1-1,5 timme och kan kosta mellan 1550- 2500kr beroende av vem du går till, de flesta av mina kunder anser att det är SÅ värt det. Ibland har jag kunder som kommer bara för att ta reda på om de är varma eller kalla. Det är en snabbare och mer förenklad metod mindre kostsam men då blir det bara fokus på varmt eller kallt inga färger och nyanser. Denna vetskap har du stor nytta av vid val av hårfärg också.

Varma undertoner= gult

Kalla undertoner= rosa/blått

Lycka till med din nya färg-stylade garderob

Kram kram Tina G

(vissa bilder är lånade)

 

Kan du se varför denna garderob känns “rörig” för ögat?

Svar: alla kläder är i den kalla skalan medan inredningen är i den varma…

Följande garderobsbilder är kläderna färgkodade i, mycket lättsammare för ögat.