Hej hej!

Att känna till sina kroppssnitt och stil när du kommer till butiken är till så stor nytta, du kan tjäna både tid, pengar och miljö på det.

Igår var jag inne i en toppen fin liten butik och där höll biträdet på att hjälpa en kund. Eftersom butiken var så liten gick det inte att undvika deras konversation angående en stickad tröja. Kunden hade provat en i small som tydligen kändes för trång och medium fanns inte hemma så då provade hon en Large (kvinnan var en smallstrl). Hade nu kvinnan känt till sitt kroppssnitt hade hon inte behövt tveka på att tröjan inte bara var för stor utan också att modellen inte heller passade till hennes kroppssnitt. Hoppas hon lyssnade på sin egen känsla där och faktiskt inte köpte den, väldigt retfullt att lägga pengarna på ett felköp.

Om du inte vet vilka snitt på kläder som sitter bäst på din kropp så föreslår jag att du tar dig tid att gå till någon butik där du gillar klädstilen och testar olika varianter på tex tröjor eller skjortor. Någon där sömmarna sitter högre uppe på axeln och någon där sömmarna sitter längre ner. Rör dig sedan runt i butiken för att se hur tröjan/skjortan känns och hänger uppe på kroppen när du rör dig. Tagit fram förslag på skjortor och blusar med olika snitt på nedan på bilderna. Om du trycker på länkarna kommer du till hemsidan där kläderna går att köpa.

Blus med hög söm, Blus med nerhasad söm

 

Skjorta utan söm, Skjorta med hög söm

Om du är mer nyfiken på det här med olika kroppssnitt så finner du det här på bloggen under rundad eller rak överkropp och även rundad eller rak nedre kroppshalva. Sök på förstoringsglaset.

Du kan får all information angående dina personliga drag vid ett utförande av stilkonsultation hos mig eller annan stylist. Läs mer om stilkonsultation och mina tjänster HÄR.

Nästa vecka visar jag nog lite bilder (om kunden godkänner) från helgens färg o stilkonsultation och garderobsrensning. Härligt att starta våren med en uppfräschad garderob.

Ses här på måndag, trevlig helg till er alla. Kram kram Tina G